Boc si Vacaroiu, amenintati cu proteste de sindicalistii din administratie

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 13:33
1785 citiri
Boc si Vacaroiu, amenintati cu proteste de sindicalistii din administratie
Foto: Arhiva

Reprezentantii FNSA i-au adresat o scrisoare si premierului Emil Boc prin care ii cer sa acorde stimulentele angajatilor din administratie pubblica, care sunt participantii in diferitele comisii, iar daca nu le vor primi nu vor avea voturi din partea acestora.

Cer sa le fie acordate stimulente angajatilor din administratii care fac disciplina, concurs, contestatii si paritara, stimulentele pentru salariatii care desfasoara activitate de recuperare a creantelor bugetare, sa acorde cel de al-13-lea salariu, prima de vacanta si sa nu interzica, prin Legea Bugetului de Stat, acordarea tichetelor de masa, cadou si vacanta, pentru salariatii din administratia publica.

"In cazul in care institutiile statului nu vor raspunde favorabil solicitarilor noastre, va facem cunoscut ca FNSA. va depune toate eforturile pentru ca niciun partid din arcul guvernamental sa nu beneficieze de sprijinul si votul salariatilor din administratia publica, la viitoarele alegeri", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Reprezentantii Federatiei Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) i-au trimis o scrisoare si presedintelui Curtii de Conturi a Romaniei, Nicolae Vacaroiu, pentru a-i prezenta materiale care dovedesc o practica neunitara si inconsecventa in controalele Curtii de Conturi, iar in cazul in care nu vor fi primiti vor organiza proteste.

"In cazul in care nu veti da curs invitatiei noastre ori daca intalnirea noastra se va solda cu un esec, FNSA va trece la actini de protest specifice miscarii sindicale, in speta va picheta sistematic sediul Curtii de Conturi, iar acolo unde va fi cazul, va invoca abuzul in serviciu a controlorilor Curtii de Conturi", a anuntat presedintele FNSA, Valer Suciu, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Sindicalistii acuza ca in urma actiunilor de verificare, deciziile Camerelor judetene ale Curtii de Conturi consemneaza "abateri de la legalitate si regularitate" in ce priveste acordarea a divese categorii de drepturi prin contractele si acordurile colective de munca catre angajatii din administratie, desi autoritatile locale invoca si justifica prin acte legalitatea si oportunitatea acordarii acestora, inclusiv prin hotarari judecatoresti.

"Mai mult, contestatiile solutionate de Comisia centrala de specilitate a Curtii de Conturi, impotriva acestor decizii judetene, in unele cazuri sunt admise, in altele respinse, desi au aceleasi considerente si aceleasi motive de legalitate, ceea ce denota o practica neunitara si discriminatorie a Curtii de Conturi, practica ce nu poate fi justificata intr-un stat de drept. vand in vedere implicatiile si consecintele pe care le au masurile Curtii de Conturi, in actualul context economic si al politicilor restrictive, precum si deteriorarea conditiilor de munca si de viata ale salariatilor din administratia publica locala, datorate situatiei financiare precare, cu implicatii si asupra membrilor familiilor acestora, prin prezenta reiteram rugamintea de a programa o intrevedere cu reprezentantii F.N.S.A. pentru a discuta punctual aceste probleme, pentru a va prezenta materialele stranse de noi care denota o practica neunitara si inconsecventa in controalele Curtii de Conturi, precum si pentru a identifica impreuna posibile solutii in vederea normalizarii situtiei", se mai arata in comunicat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#FNSA amenintare proteste Nicolae Vacaroiu, #amenintari premierul Emil Boc , #proteste
Comentarii