Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bugetarii ies in strada, miercuri, intr-un mare miting la Guvern. Vezi pe unde nu se circula

Miercuri, 04 Octombrie 2017, ora 07:54
12581 citiri
Bugetarii ies in strada, miercuri, intr-un mare miting la Guvern. Vezi pe unde nu se circula
Foto: Arhiva Digi 24 TV

Nemultumiti de trecerea contributiilor sociale de la angajator la angajat si de prevederile din Legea salarizarii, bugetarii din toate domeniile de activitate vor iesi in strada, miercuri, de la ora 11:00, in fata Guvernului.

La protestul de miercuri vor participa sindicalisti din Cartelul Alfa, care reprezinta 41 de federatii profesionale din domenii diverse, iar lor li se vor alatura si reprezentanti ai Sindicatului National al Politistilor.

La mitingul din fata Piata Victoriei sunt asteptate cateva mii de persoane.

Pe unde nu se circula in Capitala

Circulatia rutiera va fi restrictionata miercuri, intre orele 08:30 si 16:30 pe Sos. Kiseleff, intre str. Arh. Ion Mincu si Piata Victoriei, precum si de la Arcul de Triumf, in functie de numarul participantilor/mijloacelor de transport.

De asemenea, in Piata Victoriei, traficul va fi asigurat in dublu sens in fata Guvernului, intre Bd. Aviatorilor si Calea Victoriei, respectiv Bd. Lascar Catargiu.

Politistii Brigazii Rutiere precizeaza ca nu se va permite accesul in Piata Victoriei din Str. Buzesti, din Bd. Nicolae Titulescu si din Bd. Ion Mihalache, iar pe strada Paris si pe breteaua Iancu de Hunedoara, traficul va fi directionat doar catre Bd. Aviatorilor.

De ce protesteaza bugetarii: Ne confruntam cu o noua forma de sclavagism!

Protestul de miercuri vine dupa ce luni sute de salariati din invatamant au iesit in strada in mai multe judete din tara, nemultumiti de calculul sporurilor si de pozitionarea functiilor didactice in Legea Salarizarii. Tot luni, si angajatii din Sanatate au protestat, ei fiind revoltati de legea salarizarii, a lipsei contractelor colective de munca si de trecerea contributiilor sociale de la angajator la angajat.

Vinerea trecuta, mii de ambulante au fost trase pe dreapta, in semn de protest, in mai toata tara. Angajatii au protestat fata de legea salarizarii, situatia si starea parcului de ambulante si deficitul grav de personal.

Bugetarii spun ca transferul contributiilor de la angajator catre angajat va face ca majorarea salariala anuntata pentru inceputul anului 2018 sa nu se regaseasca, de fapt, in veniturile nete.

"Ne confruntam cu o noua forma de sclavagism", sustine presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

"Transferul de contributii catre angajat va neutraliza majorarile salariale. Practic, nu va fi nicio majorare", a declarat marti si presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarna.

Bugetarii sustin ca, prin noul model de calcul al contributiilor, se va inregistra, de fapt, in unele cazuri, chiar o scadere a veniturilor.

Citeste si:

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#proteste Guvern sindicate miercuri, #proteste Guvern miercuri, #transfer contributii angajator angajat , #proteste