Cazul Sorina: Protest la Craiova, unde oamenii cer anularea adoptiei

Duminica, 23 Iunie 2019, ora 16:17
6208 citiri
Cazul Sorina: Protest la Craiova, unde oamenii cer anularea adoptiei

Conflictul privind cazul fetei adoptate de o familie de romani din SUA ia amploare, duminica dupa-masa zeci de oameni protesteaza in fata Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, cerand anularea adoptiei.

Oamenii au venit cu un autocar si mai multe autoturisme din Baia de Arama, judetul Mehedinti.

Oamenii au scandat in fata Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova "Uniti pentru Sorina", "Noi de aicea nu plecam, nu plecam acasa, fara Sorina noastra", "Jos coruptia", "Nu ne luati copiii, ca sunt ai Romaniei" sau "Anulati adoptia".

Protestul a inceput de dimineata, in fata Primariei din Baia de Arama, unde participantii au scandat, iar in jurul pranzului au pornit spre Craiova. "Mergem sa o vedem pe Sorina, sa vedem daca e bine", a spus unul dintre participantii la protest.

Proteste au avut loc si vineri si sambata, in fata casei din care a fost luata fetita. Oamenii acuza autoritatile ca nu se implica si mai multi participanti au spus ca adoptia nu a fost facuta corect.

Raportul IGPR

In acest context, intr-un raport IGPR, facut public de Realitatea TV, se precizeaza ca doi politisti trimisi sa asigure ordinea in ziua interventiei de la Baia de Arama au fost atentionati.

Un agent principal nu a intocmit fisa de interventie la eveniment. Iar seful subunitatii nu a coordonat, sprijinit si indrumat aplicarea procedurii de catre subordonatul sau in mod corespunzator.

In raport mai scrie ca membrii familiei asistentei maternale au agitat-o pe fetita, in loc s-o linisteasca.

Plangere penala la SS

Cat despre procurorul de caz, acesta s-a ales cu plangere penala care va fi depusa la Sectia pentru anchetarea magistratilor.

"Ieri am revizuit o plangere penala pe care un ONG o va depune la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie - PICCJ impotriva d-nei procuror Maria Piturca, din cadrul Parchetului de pe langa CA Craiova.

Dincolo de emotia publica inerenta in legatura cu intamplarea nefericita de la Baia de Arama, justitia este cea care trebuie sa aprecieze asupra eventualei savarsiri a unor infractiuni in modul in care s-au desfasurat concret activitatile de urmarire penala din data de 21.06.2019 la domiciliul familiei Saramat. (...) Ori, obiectul perchezitiei este ridicarea de obiecte si inscrisuri, iar nicidecum ridicarea fortata a minorilor", a scris pe Facebook avocatul Toni Neacsu, fost membru CSM si avocat al fostei sotii a lui Liviu Dragnea.

Avocatul Poporului s-a sesizat si el din oficiu in cazul fetitei si a demarat o ancheta urgenta, care vizeaza posibila incalcare a prevederilor din Constitutie referitoare la dreptul la viata si la integritate fizica si psihica si protectia copiilor si a tinerilor.

Citeste si:
AUR a sărbătorit la Târgu Mureș doi ani de la înființare. Zeci de persoane într-un spaţiu închis fără măști de protecţie VIDEO
AUR a sărbătorit la Târgu Mureș doi ani de la înființare. Zeci de persoane într-un spaţiu închis fără măști de protecţie VIDEO
AUR a organizat în seara zilei de joi, 20 ianuarie, la Târgu Mureş, un eveniment pentru a marca doi ani de la înfiinţarea partidului şi pentru a stabili ”noile direcţii”. Evenimentul...
Ministrul român de Externe consideră urgentă prezenţa consolidată a NATO pe Flancul estic: ”Anunțul SUA și al Franței are un rol de descurajare”
Ministrul român de Externe consideră urgentă prezenţa consolidată a NATO pe Flancul estic: ”Anunțul SUA și al Franței are un rol de descurajare”
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat joi, 20 ianuarie, că prezenţa consolidată a NATO pe Flancul estic ar trebui să se producă cât mai curând. Acesta a vorbit și despre...