Chevron reia explorarile de la Pungesti

Duminica, 08 Decembrie 2013, ora 09:06

   

Chevron reia explorarile de la Pungesti
Compania americana Chevron a reluat, duminica dimineata, operatiunile de explorare in perimetrul Silistea din comuna Pungesti, judetul Vaslui.

Potrivit unui comunicat de presa, Chevron precizeaza ca vrea sa "realizeze in zona exclusiv actiuni de explorare, folosing tehnologii conventionale".

"Prioritatea noastra e sa desfasuram activitati in mod sigur si responsabil fata de mediul inconjurator. Respectam dreptul persoanelor de a-si exprima opiniile, dar credem ca ele trebuie exercitate in limitele legii", se mai afirma in comunicatul de duminica dimineata.

In noaptea de sambata spre duminica, jandarmii au ramas in comuna din judetul Vaslui, dupa ce sambata, protestele au degenerat.

Aproape 300 de oameni, veniti din mai multe zone din tara, au participat, sambata, la un protest fata de explorarea gazelor de sist de la Pungesti, in Vaslui. Oamenii au devenit violenti, au aruncat cu pietre si au patruns pe un teren privat unde se afla utilajele Chevron.22 de protestatari au fost dusi la sectie de jandarmii din Vaslui pentru audieri dupa incidentele produse sambata, fiind deschise 15 dosare pentru ultraj si unul pentru port ilegal de arma alba. Printre acestia s-a aflat si realizatorul TV Oreste Teodorescu.

Proteste violente la Pungesti: 15 dosare pentru ultraj si port de arma alba

Intr-un comunicat remis presei sambata la pranz, reprezentantii companiei Chevron au anuntat ca sisteaza lucrarile.

Dupa cateva ore a fost remis presei un nou comunicat in care se precizeaza ca suspendarea activitatilor in Silistea, comuna Pungesti, judetul Vaslui, are loc ca urmare a "conditiilor nesigure de lucru generate de activitatile ilegale si violente ale protestatarilor".

"Chevron a sesizat Politia Vaslui in legatura cu distrugerile de echipament produse
pe proprietatea noastra", se subliniaza in comunicatul remis Ziare.com.

"Chevron nu tolereaza violenta sub nicio forma si isi reitereaza angajamentul de a avea relatii constructive si pozitive cu comunitatile unde isi desfasoara activitatea si de a continua dialogul cu publicul interesat, comunitatile locale si autoritatile, despre proiectele sale.

Prin urmare, compania noastra a suspendat temporar activitatile pentru a se asigura ca orice lucrare efectuata se poate face in conditii de siguranta pentru comunitate si pentru angajatii sai", se mai arata in comunicatul de presa, in care se mentioneaza inca o data faptul ca Chevron a obtinut permisele de mediu si autorizatiile necesare demararii activitatilor in Silistea.

M.M.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1826 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
maxi
rank 5
Pe cetatzenii din zona ii intreaba cineva daca-s de acord!?
Exploatarea gazelor de sis intr-o zona seismica e sinucidere curata ... pt intreaga Romanie!
Cine o sa plateasca daune de miliarde de euro?
Milioane de ha vor deveni desert, oamenii vor trebui despagubitzi, cine va plati despagubirile?!
Chevron?? Au ei in contracte astfel de prevederi, au depus fonduri drept garantie?!
DR.STRANGELOVE
rank 5
In locul dvs, eu i-as scrie lui Ponta.
Pe dvs sigur va va asculta, ca doar ii sunteti suporter :)
silvia_h
rank 5
Doctore, e foarte bine ce se ntamplă si mai usor
... cu sfaturile. Nu da idei ca nu-i cazul. Localnicii si nu numai cei din Pungesti, ci din intreaga Moldova comunista, trebuie AJUTATI sa inteleaga pe cine au votat, de cine s-au lasat mintiti si manipulati... Si iata, guvernul nu face decat sa-i ajute.
pasco
rank 5
sint total de acord cu decizia guvernului
de a apela la servicile chevron pentru extractia de gaze de sist in romania,trebuie sa apuna dependenta romaniei de fosti comunistii de la gasprom,iar chevron-ul este pintre putinele compani care detin technologia de fractate a solului in foraj.
DR.STRANGELOVE
rank 5
Chevron ar trebui sa respecte localnicii
despagubindu-i corect pentru deranj, nu cerandu-i lui Ponta sa trimita jandarmii cu batele. Sa procedeze ca in America.
asdfg
rank 4
"Chevron nu tolereaza violenta sub nicio forma"
decat daca violenta este produsa de chevron.
Ceea ce face chevronul oriunde se duce este violenta asupra pamantului, asupra oamenilor din zona si asupra vietilor acestora.
Trebuie actionat in justitie acordul dat chevronului si trebuie mers pana la cedo cu asta. Nu vor mai putea desfasura nicio activitate pana procesul nu se va termina.
Iar acordul acela cu siguranta a fost obtinut prin coruptie.
Utilizator sters
Cainii latra,ursul trece.....
Chevronu' continua otravirea pamantului romanesc, sub blanda supraveghere a fortzelor de represiune trimise de guvernul compromis al Romaniei, iar tzaranii platesc taxe pentru a fi ciomagitzi si omoratzi de proprii concetatzeni....Rusine, romani, ca nu va solidarizatzi in numar si mai mare cu tzaranii de la Pungesti, pna cand acest guvern al corporatziilor perciunate nu va fi inlaturat.
Terente
rank 4
Ai cunoscut vreodata un taran vasluian?
Nici o rugaminte din lume nu-l indupleca, sa bata un bat 10cm in pamant, fara cel putin 10 lei...Pt. nimic in lume nu-l scoti iarna pe praful asta,la doi pasi afara din batatura,decat daca-i promiti o rachie...La Pungesti,n-ar face nici un picior de tartan de vaslui, act de prezenta , macar un sfert de ora ,fara 100 lei/zi...In spatele lor(a tuturor!) sta chircit pe vine Gazprom. Ei dirijeaza si oamenii si banii. Noi, chibitam ca netotii, dandu-ne prosteste cu parerea despre ce inseamna metoda "extractiei prin efractie". Niste ageamii,suntem!
flloriin
rank 2
eu traiesc intr-un stat POLITIEnesc!
http://www.riseproject.ro/articol/pe-cine-a-platit-rmgc-in-2013/
http://fracking.casajurnalistului.ro/
Traiasca guvernul Dr. Victor Ponta!
Traiasca mafia fost comunista conducatoare!
Moarte taranilor care-si apara pamantul si dusmanilor de clasa care muncesc in uzine!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor