Angajatii de la Oltchim au suspendat greva foamei pana luni

Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 09:39
1865 citiri
Angajatii de la Oltchim au suspendat greva foamei pana luni
Foto: Adevarul

Cei 15 angajatii aflati in greva foamei la Oltchim au suspendat aceasta forma de protest pana luni, decizia fiind luata in urma discutiilor de joi cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop.

Ministrul delegat pentru Dialog Social le-a propus angajatilor combinatului sa incheie greva si sa mearga luni la Ministerul Economiei, pentru a discuta cu ministrul si a-si spune nemultumirile, iar, daca situatia nu se va rezolva, sa reia protestele. Oamenii au afirmat joi ca vor renunta la proteste daca vor fi semnate demisiile celor 15 directori ai combinatului.

De asemenea, Liviu Pop le-a promis protestatarilor ca toate neregulile sesizate de ei in privinta "firmelor capusa" din combinat urmeaza sa fie prezentate "organelor statului" care vor face verificari in acest sens si a cerut ca reprezentantii combinatului care vin luni la Bucuresti sa aduca un document cu toate neregulile pe care le-au constatat.

Ministrul pentru dialog social Liviu Pop le-a mai spus protestatarilor adunati joi in fata pavilionului administrativ al Oltchim ca, pana la privatizarea societatii din 18 septembrie, ar fi bine sa isi "pastreze calmul", sa aiba rabdare, "pentru ca o tensionare a situatiei de aici nu ar fi buna pentru companiile care sunt interesate de Oltchim", si a reafirmat ca "in orice caz Oltchimul nu se va lichida indiferent ce se va intampla pe 18 septembrie".

El le-a mai spus oamenilor ca pana pe 21 septembrie se cauta solutii financiare pentru a achita si restul de 70% din salariile pe luna iulie.

Protestele la Oltchim au inceput in urma cu o saptamana, cand societatea a decis oprirea definitiva a procesului de productie din cauza datoriilor catre distribuitorul de energie electrica. Electrica a trimis combinatului o somatie, anuntand ca din data de 15 septembrie va opri furnizarea energiei electrice.

Licitatia pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea va avea loc la 18 septembrie. Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, l-a informat miercuri pe premierul Victor Ponta, in cadrul sedintei de guvern, ca in cazul privatizarii Oltchim 12 firme au cumparat caietul de sarcini si ca spera ca procedurile sa fie finalizate pana in 18 septembrie.

Statul detine 54,8% din actiunile Oltchim. In cadrul procedurii de privatizare, se vor vinde si creantele companiei, in valoare de circa 1,8 miliarde de lei, detinute de AVAS si Electrica.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Oltchim angajati protest, #Oltchim angajati greva foamei, #Oltchim angajati protest salarii , #proteste