Au reinceput protestele de la Pungesti: au fost mai multi jandarmi

Duminica, 19 Ianuarie 2014, ora 17:59
2518 citiri
Au reinceput protestele de la Pungesti: au fost mai multi jandarmi
Foto: Antena 3

Aproximativ 250 de persoane au participat, duminica, la Pungesti, la un miting impotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist, aceasta fiind prima actiune de protest din acest an care s-a desfasurat cu autorizatie. Dimineata, se anunta pe Facebook ca vor participa in jur de 400 de oameni.

In jur de 250 de localnici s-au adunat, duminica dupa-amiaza, pe un teren privat din satul Armasoaia, aflat la aproximativ doi kilometri de perimetrul detinut de Chevon in comuna Pungesti, pentru a manifesta impotriva explorarii si exploatarii gazelor de sist in zona.

In plus, manifestantii, localnici, dar si activisti de mediu, unii din Iasi, Barlad, Vaslui, Brasov si Bucuresti, au scandat lozinci si impotriva primarului in functie, Mircea Vlasa, care a inchiriat terenul catre compania Chevron, dar si impotriva guvernantilor: "Refuz, rezist gazelor de sist", "Jos primarul", "Uniti salvam toata Romania" si "Jos Guvernul".

Protestatarii au fost supravegheati de aproximativ 400 de jandarmi.

"Acesta este primul miting autorizat pe care il desfasuram in acest an in zona comunei Pungesti. Din fericire, a fost o manifestatie pasnica, fara incidente, in care am avut o buna colaborare cu Jandarmeria", a declarat unul dintre liderii protestatarilor, Constantin Pislaru.

Potrivit acestuia, in zona vor fi organizate si alte mitinguri de protest, in acest sens fiind purtate discutii cu reprezentantii Jandarmeriei pentru asigurarea unui perimetru in care oamenii sa poata protesta.

Mitingul s-a incheiat dupa doua ore.

Gazele de sist scot din nou oamenii din case la Pungesti. Protest de duminica

Aproape 400 de persoane au protestat, in 7 decembrie anul trecut, pe drumul judetean Vaslui-Garceni, fata de intentia Chevron de a amplasa in zona prima sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui.

Politia Vaslui a constituit o "zona speciala de siguranta" in localitatile Silistea si Pungesti, unde Chevron detine un perimetru de 20.000 de metri patrati in vederea explorarii gazelor de sist. Astfel, traficul pe drumul judetean Vaslui-Garceni, in localitatile Silistea si Pungesti, a fost restrictionat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#proteste Pungesti gaze sist, #proteste gaze sist, #oameni proteste Pungesti, #proteste Pungesti , #proteste