Bilantul protestelor: Jandarmi raniti cu ghivece, ultrasi ai galeriilor printre manifestanti

Duminica, 15 Ianuarie 2012, ora 12:47
3576 citiri
Bilantul protestelor: Jandarmi raniti cu ghivece, ultrasi ai galeriilor printre manifestanti
Foto: Antena 3

Jandarmeria a prezentat duminica, intr-o conferinta de presa, bilantul protestelor care au curpins, sambata, intreaga tara. Trei jandarmi sunt internati in stare grava la spital si inca doi sunt raniti usor, potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei, Florin Hulea.

"Daca ar fi sa reluam, in data de 14 au avut loc manifestatii in 18 localitati din 17 judete, la care au participat, in opinia noastra, intre 2.000 si 3.000 de oameni, dar, in acest aspect, lucrurile sunt greu de cuantificat", a adaugat Aurel Moise.

De asemenea, acesta a confirmat ca printre protestatarii de la Universitate se aflau lideri ai galeriei steliste si ai celei dinamoviste.

A treia zi de proteste: Romania, cuprinsa de spiritul revolutionar

"Din pacate, in Piata Universitatii, in jurul orei 20.00 si-au facut aparitia si niste grupe compacte, identificate ca fiind grupuri de suporteri ai echipelor Dinamo si Steaua. Au fost identificati si cativa dintre lideri: Tararache, Tinta", a accentuat Moise.

La nivel national, sambata, au fost aplicate in jur de 50 de sanctiuni contraventionale, cele mai multe pentru tulburarea linistii publice.

Dupa ce manifestarile au degenerat in batai cu pietre, bastoane si gaze lacrimogene intre protestatari si jandarmi, 17 persoane au fost ranite, printre care cinci jandarmi si un jurnalist.

"Din pacate, au fost persoane ranite si din partea jandarmilor, dar si din partea civililor. As vrea sa scot in evidenta faptul ca si acesti trei jandarmi au si ei familii, copii si aceleasi probleme pe care le au cetatenii, insa au facut un juramant sa mentina ordinea publica si linistea (...)

In cursul incidentelor de sambata, persoane civile au aruncat cu tot ce au avut la indemana, cu pietre, ghivece, cu cosurile de gunoi, obiecte contondente. Este pacat ca se ajunge la astfel de situatii. Facem un apel la toti cetatenii ca pe viitor manifestatiile sa le organizeze potrivit legii, in conditii de normalitate", a conchis reprezentantul Jandameriei.

Actiunea pentru sustinerea lui Raed Arafat, initiata pe reteaua de socializare Facebook si transformata, in ultimele zile, in proteste indreptate impotriva Legii Sanatatii si a presedintelui Traian Basescu continua, duminica, in mai multe orase din tara.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#proteste Arafat Basescu bilant, #jandarmi ranti proteste, #galerii fotbal protest , #proteste