Ce mesaje au parlamentarii care modifica Legile Justitiei pentru cei care protesteaza in strada

Luni, 27 Noiembrie 2017, ora 21:12
6610 citiri
Ce mesaje au parlamentarii care modifica Legile Justitiei pentru cei care protesteaza in strada
Foto: Arhiva Ziare.com

Protestele fata de Legile Justitiei nu au ramas fara ecou in randul parlamentarilor din comisia care modifica legile respective. USR le-a transmis protestatarilor sa nu isi piarda credinta, PNL a cerut ALDE-PSD "sa ia aminte" la miscarile de strada, iar PSD a spus ca nemultumitii "ar trebui sa vada" ca alesii "incearca sa faca legi mai bune".

Comisia comuna speciala in care sunt dezbatute Legile Justitiei este formata din 11 parlamentari PSD, cinci PNL, doi USR, doi UDMR, un parlamentar ALDE, unul PMP si un reprezentant al minoritatilor nationale - deputatul Daniel Vasile de la Partida Romilor "Pro-Europa".

Comisia este condusa de fostul ministru al Justitiei Florin Iordache - autorul OUG 13/2017, care dezincrimina abuzul in serviciu si a generat in primavara proteste de amploare in toata tara.

PSD: "Toti cei care protesteaza ar trebui sa vada ca incercam sa facem niste legi mai bune"

"Toti cei care protesteaza ar trebui sa vada ca incercam cu sprijinul asociatiilor profesionale, cat si al CSM sa facem niste legi mai bune. (...) Trebuie sa tinem cont de optiunea judecatorilor si procurorilor. Apoi, o chestiune foarte importanta - discutam de raspunderea magistratilor.

Daca nu facem aceste lucruri printr-o dezbatere transparenta, tinand cont de toate observatiile pertinente (...) si nu in Parlament, atunci unde?", a declarat Florin Iordache (PSD), presedintele Comisiei speciale privind justitia.

PNL: "Liderii PSD si ALDE sa ia aminte la protestele si mesajele" strazii

Deputatul PNL Catalin Predoiu, fost ministru al Justitiei, le-a cerut liderilor PSD - ALDE sa nu ignore miscarile de strada.

"Cer liderilor PSD-ALDE sa ia aminte la aceste proteste si la mesajele protestatarilor si sa opreasca modificarea Legilor Justitiei fara un studiu de impact prealabil", a declarat Catalin Predoiu.

USR: "Protestatarii sa nu isi piarda credinta"

Deputatul USR Ion Stelian a declarat ca este important ca romanii sa se coalizeze si sa isi adune fortele pentru a opri modificarea Legilor Justitiei.

"Este foarte important ca romanii sa se coalizeze si sa isi adune fortele pentru a opri acest asalt asupra justitiei.

Aceste proteste sunt foarte importante, colegii mei au participat, inclusiv eu am participat la multe dintre aceste proteste, si vom mai participa pana cand puterea va intelege sa renunte la aceste modificari ale Legilor Justitiei, codurilor penale, de procedura penala care sa favorizeze cateva persoane cu probleme penale din PSD", a declarat deputatul USR Ion Stelian.

USR le-a transmis protestatarilor "sa nu isi piarda credinta ca la un moment dat" vor opri acest "demers ingrozitor".

PMP: "Au fost actiuni civice care au dus la demisia Guvernului"

PMP protesteaza in Parlament prin neparticipare la sedintele Comisiei speciale.

"Nu voi vota Legile Justitiei, in conditiile in care ele tind sa devina vointa exclusiva a PSD, fara o dezbatere transparenta. Acesta este motivul pentru care nici nu mai particip la aceasta comisie. Este adevarat ca aceste legi pot suporta ajustari, dar aceste ajutari vor sa le faca doar (parlamentarii PSD, n.red.), iar interesul lor este clientelar", a declarat senatorul PMP Dorin Valeriu Badulescu.

Senatorul PMP a spus ca a vazut "date contradictorii" privind numarul participantilor.

"Au fost actiuni civice care au pornit de la un numar mai mic si s-a ajuns la unul mai mare si a ajuns la demisia Guvernului. Nu dupa numarul participantilor trebuie sa ne luam, ci dupa atmosfera creata prin aceste manifestari de strada (...) sunt temeri legate de Legile Justitiei, (...) este o nemultumire pasiv-generala", a spus senatorul PMP.

UDMR nu stie ce vor protestarii

Deputatul UDMR Marton Arpad, vicepresedinte al Comisiei speciale, a afirmat ca nu a urmarit protestele din weekend, motivand ca a fost plecat in teritoriu, iar la intoarcere a participat la lucrarile Parlamentului.

"Pur si simplu la sfarsit de saptamana nu m-am uitat la televizor. (Luni, n.red.) matinal, am pornit spre Bucuresti si de atunci sunt in comisii si in plen. (...) ca sa am un mesaj pentru protestatari ar trebui sa stiu ce vor dansii, neavand informatia nu am ce mesaj sa le transmit", a declarat deputatul UDMR Marton Arpad.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#parlamentari comisie proteste legile justitiei , #proteste