Ce s-a intamplat la sectia de politie cu protestatarii din Topoloveni ridicati de jandarmi

Vineri, 17 Mai 2019, ora 15:10
12343 citiri
Ce s-a intamplat la sectia de politie cu protestatarii din Topoloveni ridicati de jandarmi
Foto: Captura Facebook Rezistenta TV

Protestatarii din Topoloveni ridicati de jandarmi pentru ca il asteptau pe Liviu Dragnea au fost lasati sa plece de la sectia de politie vineri la amiaza, dar abia dupa ce liderul PSD a plecat din oras si fara sa li se ofere vreo explicatie.

Mai mult, acestia vor fi sanctionati contraventional, conform unui raspuns al Jandarmeriei Arges transmis Ziare.com.

"Astazi, in timpul desfasurarii unei eveniment organizat de primaria orasului Topoloveni la Casa de Cultura, 10 persoane au organizat in apropiere o adunare publica nedeclarata, conform legii 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, motiv pentru care au fost conduse la sediul politiei pentru stabilirea identitatii si luarea masurilor legale", ne-a raspuns Jandarmeria Arges.

Astfel, reprezentantii Jandarmeriei au precizat ca protestatarii vor fi sanctionati contraventional pentru ca au participat la o adunare publica nedeclarata si pentru ca au refuzat sa paraseasca zona la solicitarea jandarmilor.

Ce s-a intamplat cu protestatarii dusi la sectie

Printre cei ridicati de jandarmi s-a aflat si Traian Paparete, corespondent Rezistenta TV, care filma protestul. Dupa ce a plecat de la sectia de politie, acesta a transmis ca a fost tinut aproximativ o ora si jumatate in sectia de politie, timp in care nu i s-a oferit nicio explicatie.

"Mi-au luat buletinul si m-au tinut nejustificat o ora si ceva acolo, 1:40 de minute. In timpul acesta erau trei jandarmi si doi politisti in sala de asteptare si ne-au spus sa asteptam pana cand verifica buletinele. Doar eu si un barbat am ramas, celorlalti le-a dat drumul foarte repede. Au zis ca ne verifica la Europol, ca dureaza, dar adevarul este ca ne-au tinut acolo pana cand a plecat Dragnea", a declarat Traian Paparete, corespondentul Rezistenta TV, pentru Ziare.com.

Mai mult, la un moment dat, corespondentul a cerut voie sa iasa afara pentru a fuma. I s-a permis, dar a fost insotit de trei jandarmi.

Reprezentantii Rezistenta TV nu vor ca lucrurile sa ramana asa, drept pentru care

vor solicita Parchetului General si Parchetului Militar sa se autosesizeze cu referire la ceea ce s-a intamplat vineri dimineata la Topoloveni, dupa cum a declarat Marian Raduna (Rezistenta TV), pentru Ziare.com. Acesta a precizat si ca jandarmii de la Topoloveni nu aveau numerele de inregistrare pe uniforma, asa cum prevede legea, ceea ce impiedica protestatarii care vor sa depuna plangere sa ii poata identifica.

Amintim ca vineri dimineata, mai multi protestatari au fost ridicati de jandarmi la Topoloveni. Oameni care filmau cu telefoanele mobile pe spatiul public, in asteptarea lui Liviu Dragnea, au fost bagati in duba si dusi la politie pentru legitimare, cu toate ca erau pasnici si prezentau buletinele de bunavoie.

Opozitia a reactionat rapid la abuzurile Jandarmeriei de la Topoloveni: USR a anuntat ca pregateste plangeri penale, in timp ce PNL a transmis ca "incepe dictatura".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#protestatari sanctionati protest Topoloveni , #proteste