Duminica este iar mare protest in Piata Victoriei: Operatiunea Steagul UE

Duminica, 26 Februarie 2017, ora 08:31
75991 citiri
Duminica este iar mare protest in Piata Victoriei: Operatiunea Steagul UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa ce, pe 12 februarie, protestatarii din Piata Victoriei au format un tricolor urias - moment care a impresionat o lume intreaga - acum manifestantii vor sa creeze, tot din hartii luminate, drapelul Uniunii Europene.

Oamenii se mobilizeaza pe retelele sociale, astfel incat duminica, la ora 21:00, Piata Victoriei sa se transforme intr-un urias steag european.

"Am avut o prima mare victorie! Zidul care parea de nepatruns s-a fisurat si Parlamentul a aprobat abrogarea ordonantei 13.

Asadar, duminica asta va invitam sa sarbatorim. La a multa zi de protest haideti sa ne strangem la un "party" in care sa cream steagul unuia dintre aliatii nostri in aceasta lupta: Uniunea Europeana (...)!!! Chitarile, tobele si alte instrumente muzicale sunt binevenite! Sa facem galagiiiiie!!! ", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului, Operatiunea Steagul UE.

Organizatorii au oferit si cateva recomandari pentru cei care vor sa participe la Operatiunea Steagul UE.

"Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa veniti cu sursa de culoare: ALBASTRA + o LANTERNA, tobe si alte instrumente muzicale!

Surse culori: FOI COLORATE (NU cartoane), saci de plastic, dosare de plastic, materiale foarte subtiri, aplicatii pe telefon mobil (poza albastra)

Pentru cei care vor veni in galben sau cu orice alt accesoriu de aceasta culoare, va rugam sa va asezati in perimetrul care va fi trasat de noi. Vom reveni cat de curand cu noi detalii si o harta exact ca si la evenimentul trecut", se precizeaza pe reteaua sociala.

Si clujenii vor sa se alature initiativei de la Bucuresti si sa formeze steagul Uniunii Europene "intr-o versiune mai restransa", in Piata Unirii. Evenimentul este programat sa inceapa la ora 19:00.

Simulare pentru protestul de duminica: Clujenii au exersat crearea steagului UE

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#steag UE Piata Victoriei, #protest duminica Piata Victoriei, #steag UE uman , #proteste