Editorial: Cascadorii rasului din buza prapastiei

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 10:08
2549 citiri
Editorial: Cascadorii rasului din buza prapastiei

Cate ineptii am auzit zilele astea, starnite de protestul contabililor si incercarea politicienilor de-a zeciui electoral tragismul, mai rar de cand urmaresc pana unde suntem in stare sa mergem pentru a ne privi dimineata in oglinda spre a exclama: oo, ce muschi frumos!

Gheorghe Ialomitianu si-a manifestat gandul cel mai intim la postul public si a sperat cu voce tare sa nu fie atatia angajati performanti in Ministerul de Finante, calificati sa ia stimulente. Varujan Vosganian si-a exprimat consternarea fata de ideea ca soferul unui comisar de Garda Financiara care merge sa confiste niste faze grase intr-un tir sa nu ia stimulente.

Si, nu in ultimul rand, Adrian Nastase, care de obicei rumega ce comite, dar de data asta a scris in somn si a cugetat ca proteste ca cel de la Finante ajuta PSD si motiunea de cenzura. Sa fie cat mai multe, deci, deoarece pe disperarea oamenilor se poate cladi. Mai ales pe cea a contabililor care au avut in perioada guvernarii sale cel mai unsuros trai. Ca untura ingrasa.

Descopera careva vreo legatura, fie ea si prin Amazon, pe Luna, intre sentimentul romanului, cel care-l face sa moara incet si sa-si blesteme zilele cand a sovait sa se care din tara, si vointa de profit a politicienilor, personal sau de grup?

In tot galopul acesta nerusinat, umorul cel mai sanatos, dar cel mai tragic, il inconjoara pe premier. Trec cu vederea apucaturile sale (mai nou) in contactul cu jurnalistii care nu-l intreaba cum sa-si faca emisiunile, nu-i trimit la avizare desfasuratorul si, eventual, posibilele reactii la raspunsurile sale tot mai increzute, si ma refer la drama pe care acest om chiar o traieste.

Guvernul sau a promovat cele mai sanatoase acte normative din ultimii 20 de ani, incearca sa repare toate nepriceperile interesate din aceasta perioada, dar in edificiul reformei a uitat de o vorba inteleapta care spune ca graba strica treaba. Atatea balbaieli legislative si erori de actiune n-au reusit toate guvernele la un loc.

Iar ultima e atat de prosteasca incat ma intreb daca nu cumva actualii guvernanti n-au cumva sincope grave in actul cugetarii. Incerci, vasazica, sa repari o lege fesenista din 1993 si scoti stimulentele din ea, pentru ca se acordau dupa criterii subiective aflate la discretia unor sefi de directii de finante sau de departamente din minister, fara nicio legatura cu performanta. Stii ca ai legea in Parlament si urmeaza sa intre la vot, dar tu te grabesti, pentru ca ti-a spus Sebastian ca recompensatii platesc taxa de multumire sefilor (ca si cand n-ai fi stiut!) si tai razi inainte sa pui ceva in loc. Sa nu mai castige barosanii nesimtit, si daca aruncam apa din covata, sa crape si copilul!

In paralel, trimiti la televizor pe unii care spun ca stimulentele sunt legale, si pe altii, din acelasi partid, care le contesta. Ce sa mai faca socialistii, in atare conditii? Nici nu mai trebuie sa deschida gura, e suficient sa fie invitati in platouri ca sa stea in public cu un set de batiste, sa-si stearga lacrimile de ras si sa execute din cand in cand cate-o cruce: Si da-ne noua, Doamne, cat mai multa nenorocire in Romania, si cat mai multe proteste, eventual in toate sectoarele bugetare, ca sa venim noi si sa descoperim ca n-avem de unde sa le platim pensiile si salariile, dar multam fain de colaboraaareee!!!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#proteste Minister Finante, #Ialomitianu proteste Finante , #proteste