FOTO Protest la Iasi, de Ziua Unirii Principatelor. Manifestantii cer construirea autostrazii "Unirii": Opriti spagile! Avem nevoie de A8!

Duminica, 24 Ianuarie 2021, ora 12:24
4288 citiri
FOTO Protest la Iasi, de Ziua Unirii Principatelor. Manifestantii cer construirea autostrazii "Unirii": Opriti spagile! Avem nevoie de A8!
Iesenii au protestat chair de Ziua Unirii fata de lipsa autostrazilor din regiune

Zeci de ieseni protesteaza la Iasi, avand bannere si pancarte cu mesaje pro-autostrada, actiunea desfasurandu-se in Piata Unirii, unde au avut loc manifestarile oficiale dedicate Unirii Principatelor Romane. Actiunea a fost initiata de catre asociatia "Impreuna pentru A8", care militeaza pentru constructia autostrazii Ungheni-Iasi-Targu Mures.

Participantii la protest poarta pancarte si bannere pe care scrie, printre altele, "Legati Moldova de Europa. Finantati A8", "Opriti spagile si coruptia. Avem nevoie de A8", "PSD + PNL = 13 ani de SF-uri mincinoase" si "Vreti votul nostru? Finantati A8".

"Din pacate, acest proiect este in continuare in plan secundar pentru cei din CNAIR. Noul termen anuntat de catre CNAIR pentru comunicarea castigatorului licitatiei studiului de fezabilitate pe acest tronson a fost stabilit initial la 11 ianuarie, apoi la 23 ianuarie, iar acum am aflat ca l-au dus in prima decada a lunii februarie.

Cam asta este atitudinea fata de acest proiect. Orice intarziere va afecta ireversibil finalizarea acestui proiect pana in 2030, conform Master Planului General de Transport. Mesajul nostru este foarte clar: Autostrada Unirii trebuie finantata urgent. Nu mai acceptam amanari si tot felul de justificari", a declarat vicepresedintele asociatiei "Impreuna pentru A8", Catalin Urtoi.

Dupa cum a scris pe Facebook jurnalistul Aurel Dobasu niciun politician nu isi facuse aparitia in fata protestatarilor. Ulterior, cand a venit primarul orasului, Mihai Chirica, acesta a fost intampinat de un cor de huiduituri ce l-au facut sa plece imediat. "A aparut Mihai Chirica in Piata Unirii din Iasi dar imediat l-a huiduit multimea. Tinicheaua PNL-ului, Costel Alexe, nu a indraznit sa vina", a scris Dobasu pe Facebook.

Protest de Ziua Unirii

Manifestarile oficiale de la Iasi dedicate aniversarii Unirii Principatelor Romane se desfasoara intr-un cadru restrans, fara discursurile politicienilor si fara traditionala hora a Unirii, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Ceremoniile sunt programate in Piata Unirii din Iasi si au debutat prin depunerea la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piata Unirii a unor coroane si jerbe de flori din partea partidelor politice, asociatiilor si altor organizatii civice.

Este programata si o slujba religioasa, ceremonial la care vor lua parte IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si PS Iosif Paulet, Episcopul Diecezei Romano - Catolice de Iasi.

Nu vor mai fi discursuri ale politicienilor ca in alti ani, iar la finalul manifestarilor nu va avea loc traditionala hora a Unirii.

Manifestarile oficiale organizate la Iasi de Ziua Unirii aduna in centrul orasului in fiecare an mii de oameni. Anul trecut la manifestari a fost prezent si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Autostrada "Unirii" A8: CNAIR acuza firma proiectanta de intarzieri

CNAIR a anuntat sambata, 23 ianuarie, ca pe sectorul de munte al Autostrazii "Unirii" A8 firma de proiectare a dovedit o "incapacitate constanta" si ca a cerut firmei mama din Spania suplimentarea personalului si utilajelor pentru recuperarea acestor intarzieri.

"In ceea ce priveste proiectarea sectorului Targu Mures - Targu Neamt, exista o incapacitate constatata, de-a lungul timpului, la firma de proiectare. Din acest motiv am luat decizia sa monitorizam permanent acest prestator de servicii", anunta sefa Companiei de Drumuri. Totodata, CNAIR a sesizat firma mama din Spania si a cerut, printr-o adresa trimisa la Madrid, "personal si utilaje pentru finalizarea studiilor geo in zona montana, astfel incat sa se recupereze timpul pierdut si sa se intre in grafic".

Ministrul Transporturilor a subliniat recent ca in acest proiect au fost facute "o gramada de tampenii".

Culisele razboiului Putin-Navalnii: Cazul opozantului liderului de la Kremlin dezvaluie degradarea temutelor servicii de securitate ale Rusiei

Cum a ajuns Ucraina sa fie privata de vaccinul anti-COVID. Intre saracie si presiunile geopolitice, tara nu a primit nicio doza de vaccin

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Visul românilor de a ajunge în Grecia pe o infrastructură de mare viteză. Expert: „Nu vă faceți speranțe că va fi mâine gata”
Visul românilor de a ajunge în Grecia pe o infrastructură de mare viteză. Expert: „Nu vă faceți speranțe că va fi mâine gata”
Ministrul grec al Transporturilor, Christos Staikouras, a punctat joi, 11 aprilie, importanța conexiunii dintre statul elen și România, prin extinderea unui proiect de infrastructură...
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
#Unirea Principatelor Romane, #protest autostrada Moldova, #Autostrada Unirii , #proteste
Comentarii
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
Dupa un an de holera galbena se mai vorbeste de spagi?
Poza Camelian_Propinatiu_scriitor
Camelian_Propinatiu_scriitor
rank 5