Gazele de sist arunca Pungestiul in aer: Explicatiile jandarmilor dupa confruntarile cu localnicii (Video)

Luni, 02 Decembrie 2013, ora 12:55
4153 citiri
Gazele de sist arunca Pungestiul in aer: Explicatiile jandarmilor dupa confruntarile cu localnicii (Video)
Foto: Realitatea

Reprezentantii Jandarmeriei Romane au sustinut luni o conferinta de presa in care au subliniat ca nu au folosit bastoane sau gaze lacrimogene impotriva protestatarilor de la Pungesti, asa cum au fost acuzati.

Mai mult, oficialii Jandarmeriei au recunoscut ca au dislocat un efectiv de 250 de jandarmi pentru a determina 100 de oameni sa elibereze drumul utilajelor Chevron catre terenul privat unde compania doreste sa inceapa explorarea gazelor de sist.

"Un grup de cetateni a blocat cu intentie un drum comunal, singurul din zona, impiedicand, in acest mod, desfasurarea normala a activitatilor. Conform legii, Jandarmeria Romana are ca principale atributii de serviciu apararea ordinii si linistii publice, apararea drepturilor fundamentale ale cetatenilor, apararea proprietatii publice si private", a declarat Ovidiu Vasilica, prim-adjunct al inspectorului general.

Gazele de sist arunca Pungestiul in aer: Localnicii reclama interventia in forta a jandarmilor

Sefii Jandarmeriei au explicat ca persoanele care nu s-au supus somatiilor de a elibera drumul blocat au fost ridicate si duse la politie. Mai mult, autoritatile au sustinut ca fostul primar din Pungesti, Costica Spiridon, a ajuns la spital nu din cauza batailor, ci din cauza problemelor cardiace pe care le are.

"In jur de 100 de persoane au blocat drumul public incercand sa obstructioneze accesul catre o proprietate privata. La Pungesti actioneaza, in acest moment, in jur de 250 de jandarmi. Cei o suta de protestatari au fost somati legal si li s-a cerut sa paraseasca calea de comunicatii. Parte dintre cei prezenti la fata locului au acceptat acest lucru, parte dintre ei nu au dorit sa paraseasca drumul. Pentru cei care, dupa somatiile facute de noi, nu au parasit carosabilul am luat masura ridicarii acestora si i-am dus la Politia Vaslui", a declarat seful Jandarmeriei Romane, colonelul Mircea Olaru.

Chevron reia, oficial, exploatarea la Pungesti - Localnicii se lupta cu jandarmii (Video)

Jandarmeria a anuntat ca luneta unei masini a fost sparta si ca un jandarm a fost ranit in picior in confruntarile cu protestatarii.

"Jandarmeria Romana nu a folosit mijloacele din dotare, bastoane sau gaze lacrimogene. Oamenii nu au fost batuti asa cum s-a afirmat. Nu exista astfel de persoane. Fostul primar din Pungesti, Costica Spiridon, a blocat calea de comunicatie cu autoturismul personal si, in pofida faptului ca i s-a solicitat sa paraseasca zona, a incercat sa lase masina pentru a bloca drumul. Pentru ca are istoric cardiac, in aceast moment, el este internat la Vaslui.

Nu s-au folosit forta si nici materialele din dotare. O masina a Jandermeriei a fost avariata. Luneta a fost sparta. Un alt jandarm a fost lovit in picior si este acum internat la Vaslui", a continuat seful Jandarmeriei Romane.

Un nou scandal intre localnici si jandarmi a izbucnit, luni dimineata, in localitatea vasluiana Pungesti, dupa ce mai multe utilaje ale companiei Chevron au ajuns in zona si au anuntat ca demareaza lucrarile pentru explorarea gazelor de sist. Mai multi protestatari sustin ca au fost batuti si ca jandarmii au intervenit in forta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#proteste Pungesti jandarmerie batuti, #proteste Pungesti Chevron batuti, #proteste Pungesti 250 jandarmi 100 protestatari , #proteste