Incepe protestul de la Guvern: Companiile sunt rugate sa dea liber angajatilor prin rotatie

Miercuri, 08 Noiembrie 2017, ora 11:56
28006 citiri
Incepe protestul de la Guvern: Companiile sunt rugate sa dea liber angajatilor prin rotatie
Foto: Facebook / Coruptia ucide

Guvernul Tudose va discuta, miercuri, ordonanta de urgenta privind modificarea Codului Fiscal, fara sa tina cont de nemultumirile patronatelor si sindicatelor, motiv pentru care protestatarii sunt invitati din nou in strada, pentru a asista din Piata Victoriei la continuarea "topaielii fiscale", asa cum a fost numita de presedintele Klaus Iohannis.

Astfel, toti cei care sunt nemultumiti de masurile sustinute cu indarjire de Guvernul PSD-ALDE sunt invitati sa vina miercuri, la ora 12:00, in fata Guvernului, intr-o ultima incercare de a opri "revolutia fiscala" atat de contestata de specialisti, angajatori si angajati, dar sustinuta de PSD-ALDE.

Cartel ALFA isi cheama membrii de sindicat la protestul de azi din fata Guvernului

Initial, protestul a fost anuntat pentru ora 11:00, apoi mutat la 13:00 si intr-un final stabilit pentru ora 12:00.

"Update: S-a modificat din nou ora sedintei. Va fi de la ora 13:00.

(link jos, la finalul textului). Ideal ar fi sa ajungem inainte, intre 12:00-12:30", se anunta pe pagina special dedicata evenimentului organizat sub sigla "Coruptia ucide!".

"8 noiembrie este Miercurea Neagra pentru economia Romaniei. Pentru a carpi un buget pe care nu a fost in stare sa il gestioneze, Guvernul PSD-ALDE este capabil sa distruga economia libera a Romaniei.

Modificarile Codului Fiscal, pe care Cabinetul Tudose intentioneaza sa le adopte printr-un nou derapaj democratic (ordonanta de urgenta), vor aduce haosul in planurile de afaceri si in salarizare. In acest fel, inconstienta guvernantilor distruge orice sansa pentru o economie predictibila si stabila in Romania.", mai arata initiatorii evenimentului.

Organizatorii fac apel la marile companii care activeaza in Romania sa permita oamenilor sa iasa la protest in numar cat mai mare.

"Facem apel la marile companii din Romania sa sustina acest protest si sa le dea cateva ore libere prin rotatie angajatilor, pentru a veni alaturi de noi. Sa nu se lase intimidate de teoriile conspiratiei si sa inteleaga ca este ultima sansa de a lupta impotriva unei 'Revolutii Fiscale' care le va pune in pericol business-ul", mai arata sursa citata, pe lista de tag-uri fiind mentionate mari companii precum Oracle, Kaufland Romania, MEGA IMAGE, FAN Courier, Urgent Cargus, IKEA, Carrefour Romania, KPMG Romania, Lidl Romania, OMV Romania sau Rompetrol.

Manifestatia de miercuri a fost precedata marti de o premiera la Mioveni, unde mii de angajati de la Dacia au protestat, cu acordul conducerii fabricii, fata de intentia Guvernului de a transfera contributiile sociale de la angajator la angajat, dar si fata de intarzierile in cazul autostrazii Sibiu-Pitesti sau lipsa unui contract colectiv la nivel de ramura industriala.

"Revolutia fiscala" asumata de Guvernul Tudose a fost contestata la unison de sindicate, patronate, specialisti in economie si de presedintele Klaus Iohannis.

Citeste mai multe:

De asemenea, zeci de mii de romani din toata tara au iesit duminica seara in strada in semn de protest si fata de modificarea in Parlament a Legilor Justitiei.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#manifestatie Guvern Ordonanta Codul Fiscal , #proteste