(Galerie foto & video) A 12-a zi de protest pe ger: "No more Victoria's secrets! Rezistam! Demisia!"

Sambata, 11 Februarie 2017, ora 22:45
45136 citiri
(Galerie foto & video) A 12-a zi de protest pe ger: "No more Victoria's secrets! Rezistam! Demisia!"
Foto: Arhiva/Ziare.com/Nicu Socol

Mii de romani au iesit si sambata, pe un ger taios, in Bucuresti si numeroase orase din tara si din strainatate, pentru a arata Guvernului ca este monitoriazat si a cere PSD sa numeasca un alt Executiv pentru ca nu pot avea incredere in Sorin Grindeanu si ministrii sai dupa ce au incercat sa schimbe, pe furis, Codurile Penale.

In fata Guvernului 3.000 de persoane au scandat lozinci impotriva Guvernului, au cantat imnul si au aprins iar lanternele telefoanelor. Si la Sibiu 3.000 de oameni au marsaluit prin oras scandand "Nu stati la caldura si pe voi va fura". La Timisoara, Cluj-Napoca si Brasov au iesit cate 1.500 de persoane in strada, iar la Constanta in jur de 600. Manifestatii mai mici au avut loc si la Iasi, Piatra Neamt, Suceava, Buzau, Oradea, Tulcea, Satu Mare sau Galati.

Si la Cotroceni in jur de 400 de persoane s-au strans pentru a saptea zi consecutiv sa sustina guvernul. Ei si-au incheiat protestul cu imnul national.

Romanii raman vigilenti in asteptarea mutarii Parlamentului, care saptamana viitoare incepe procedurile pentru a stabili ce se intampla cu Ordonanta 13 si cu cea care ar trebui sa o abroge.

Totodata, desi Florin Iordache a plecat de la Ministerul Justitiei, Ana Birchall, cea care asigura interimatul, a anuntat ca nu renunta la modificarea Codurilor Penale, pentru ca legislatia trebuie armonizata cu deciziile CCR. Ea a precizat insa ca acest lucru se va face doar dupa ce, "cu calm si transparenta", se va face o analiza a Codurilor, ceea ce i-a facut pe multi sa se intrebe daca modificarile din OUG 13 au fost facute fara o astfel de analiza prealabila.

Amintim ca duminica este programat un alt protest urias, fiind asteptati un milion de oameni. Duminica trecuta in Bucuresti si in numeroase orase din Romania au iesit in strada 600.000 de oameni.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT cele mai importante momente de la protestele din #ziua12:

22:45 - Protestul din Piata Victoriei si cele din tara s-au incheiat. Duminica este programat un alt protest urias, fiind asteptati un milion de oameni. Duminica trecuta in Bucuresti si in numeroase orase din Romania au iesit in strada 600.000 de oameni

22:40 - Sambata seara in Piata Victoriei a fost adus un steag mare al Romaniei. Amintim ca duminica protestatarii vor face un "steag uman" pe care il vor lumina cu lanterne sau telefoane.

22:12 - La ora 22:00, oamenii din Piata Victoriei au cantat imnul national, in timp ce si-au aprins luminile de la telefoanele mobile, dupa care au continuat cu o noua serie de scandari "Demisia" si "Hotii". In fata Guvernului mai sunt cateva sute de persoane.

22:06 - Suceava e solidara cu tara.

21:50 - Si episodul din Parlament de la motiunea de cenzura i-a inspirat pe protestatari. Amintim ca, in momentul in care liberalii si-au aprins lanternele telefoanelor in plen la cititrea motiunii impotriva Guvernului Grindeanu, senatorul PSD Serban Nicolae le-a atras atentia ca au consumat, astfel, din abonamentele platite de Parlament.

21:44 - Pancarta inspirata din povesti in fata Guvernului.

Si o alta inspirata din filme...

21:40 - In Piata Victoriei se afla si Mircea Cartarescu.

21:33 - Si din Scornicestiul lui Nicolae Ceausescu a venit cineva in Piata Victoriei: "Am avut un dictator, nu mai vrem unul".

21:25 - In Piata un roman anunta ca a venit din Liverpool pentru a-i transmite un mesaj lui Liviu Dragnea.

21:18 - Cei stransi in Piata Victoriei au cantat imnul national cu lanternele telefoanelor aprinse.

21:15 - In Piata Victoriei, unde s-au strans aproximativ 3.000 de persoane, pe cladiri sunt in continuare proiectate mesaje pe care multimea le scandeaza: "Rezistam, nu plecam!", "Demisia!".

21:01 - Si la Timisoara s-a pornit intr-o plimbare, intre Opera si Catedrala, ca oamenii sa se mai incalzeasca un pic.

20:58 - O pancarta de la Cluj:

20:56 - Romanii din Londra au protestat si in aceasta seara alaturi de cei din tara.

20:50 - La aceasta ora in Brasov sunt in jur de 800 de oameni in strada, 1.500 la Cluj Napoca, 600 la Constanta, 100 la Galati, 3.000 la Sibiu, 100 la Iasi si 150 la Timisoara.

20:47 - Protestul de la Cotroceni s-a incheiat cu imnul national.

20:25 - Numarul manifestantilor din Piata Victoriei depaseste 1.000, informeaza News.ro.

20:20 - In Piata Victoriei oamenii au venit si in aceasta seara insotiti de cainii lor.

20:16 - La Sibiu s-au alaturat marsului in jur de 3.000 de oameni, informeaza Turnul sfatului. Oamenii scandeaza: "Guvern de hoti si mafioti", "Noaptea ca hotii" si "Dragnea si hotii lui, tradatorii neamului".

20:11 - La Constanta, cei aproape 800 de protestatari care se stransesera in fata prefecturii au plecat in mars prin oras.

20:00 - Si in Cluj Napoca oamenii au iesit pentru a 12-a zi consecutiv. Au adus si un "aparat de manipulare psihotronica a maselor".

19:57 - Brasovenii continua sa iasa in strada.

19:44 - La Sibiu oamenii au plecat in mars pe strazi: "Nu stati la caldura, si pe voi va fura".

19:33 - Si la Constanta se protesteaza.

19:12 - Circulatia rutiera a fost blocata la Cotroceni, la intersectia dintre bulevardele Eroii Sanitari si Gheorghe Marinescu. Cei 200 de protestatari au blocat carosabilul.

In cea de-a saptea zi de proteste ei au venit cu boxe din care se aud melodii precum "Noi suntem romani" si "Doamne, ocroteste-i pe romani".

19:09 - Pe oriunde in lume se afla, romanii posteaza pe retelele de socializare fotografii cu ei protestand, cum este si cazul de mai jos, din Oxford, Marea Britanie.

19:03 - In Olanda mai multi tineri s-au strans in Groningen si au strigat "Refuz acest abuz", "Alta intrebare: Pe cand la inchisoare", "Tara democrata, nu falsificata" sau "DNA sa vina sa va ia".

18:40 - La Cotroceni si in aceasta seara printre protestatari se afla si femeia care s-a recomandat drept "Floricica Dansatoarea".

Foto: captura video Privesc.eu

18:37 - Si la Sighisoara mai multi oameni au iesit in strada si scandeaza mesaje impotriva Guvernului: "Rusine", "Hotii" si "DNA sa vina sa va ia" se aude pe strazile din Sighisoara.

18:18 - La Cotroceni aproximativ 200 de oameni cer demisia presedintelui Klaus Iohannis. Ei au pancarte cu mesaje precum "Iohannis, demisia", "Jos DNA, Politia politica", "Noi am votat, tu ne-ai dezbinat", "Ghinion, fa pasi".

18:15 - Romanii adunati in Piata Victoriei au inceput sa scandeze "demisia", "hotii" si "PSD, ciuma rosie".

Totodata, pe pancartele celor prezenti se pot citi mesaje precum: "Intrebare: Ce nu ati inteles din sintagma 'Abrogati si plecati'?", "Somnul natiunii naste monstri", "CCR, rusine! N-ai judecat pentru Romania!", "Votati OUG 14", "Demisia! Nu putem sta sa va pazim noapte de noapte!", "#rezist. Ghinion", "Hotii la puscarie" sau "Grindeanu, du-te dupa Iordache".

Steaguri ale Romaniei, Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii si Canadei au fost aduse si sambata la protestul din Piata Victoriei, informeaza News.ro.

17:55 - Romanii din Milano se mobilizeaza pentru duminica: "Milano este cu Bucurestiul! Duminica ora 17:00 in Piata Duomo din Milano! #rezist... dati sfoara in tara!", e un mesaj de pe Facebook.

17:46 - In Piata Victoriei din Bucuresti s-au strans deja zeci de oameni, dupa cum arata imaginile postate pe pagina de Facebook a evenimentului. "Noi am, ajuns, voi?", e mesajul celor care se afla deja in fata Guvernului.

16:53 - O protestatara a adus banane, portocale, cereale, apa si glucoza, pentru ca cei care au alergat sa aiba energie, informeaza Mediafax.

16:28 - Si la Cotroceni continua manifestatia pro-Guvern si anti-Iohannis, pentru a saptea zi consecutiv. Aproximativ 20 de protestatari cu pancarte prin care cer demisia presedintelui Iohannis sunt acum la Palatul Cotroceni.

16:23 - In fata Palatului Victoria au ajuns deja primii 20 de protestatari.

16:16 - Aproximativ 30 de persoane au luat startul la maratonul democratiei. Tinerii, imbracati in echipament sportiv, unii dintre ei cu bluze pe care scrie Romania sau cu steaguri, s-au intalnit pe trotuarul de la Muzeul Antipa si au alergat pe trotuar, pe bulevardul Aviatorilor, pana la Aleea Modrogan si inapoi, pe Kisellef, dupa care au inconjurat cladirea Guvernului.

Ei spun ca vor sa faca un traseu de 42 de kilometri, vand sa incercuiasca de 21 de ori Piata Victoriei.

"Este o forma de manifestare pasnica, imbinam doua lucruri placute pentru noi: faptul ca facem miscare si ne mentinem in forma si ca sfidarea lor fata de oameni este luata in seama. Vrem o schimbare in bine. Diseara si maine seara ne vedem la protest", a spus unul dintre participanti, pentru News.ro.

15:52 - Romanii din toata tara incep pregatirile si pentru protestul de maine, unde in mai multe orase din tara va fi format un "tricolor uman".

"Maine la ora 21:00 vom forma tricolorul Romaniei. Orientativ, vom incepe dinspre Hotel Unirea cu Rosu, dupa care Galben si Albastru. La ora 21:00, in functie de unde va aflati in Piata, intrati pe imaginea cu culoarea voastra si ridicati telefonul in sus. Astfel, vom forma tricolorul din ecranele de telefon colorate", este mesajul de pe pagina de Facrebook Iasul nu tace.

15:46 - Dupa ora 15:00 mai multe persoane au luat startul la maratonul democratiei.

"Sambata, 11 februarie, rezistam pasnic, protestam pasnic, alergam pasnic. Pe trotuarele din jurul Guvernului, Bd. Aviatorilor si Kiseleff, alergand 42 de km, vom face un alt fel de protest: un maraton al democratiei", era anuntul de zilele trecute prin care participantii s-au organizat.

15:33 - In Cluj, Z Angles Gallery anunta ca va gazdui Muzeul Intre Bare, unde vor fi expuse pancarte si mesaje ale protestatarilor.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#protest Bucuresti Romania ziua12, #proteste ordonanta Justitie Romania , #proteste