Mii de oameni au participat la "Marsul pentru viata", in Bucuresti si in mai multe orase din tara - UPDATE

Sambata, 25 Martie 2017, ora 16:30
7895 citiri
Mii de oameni au participat la "Marsul pentru viata", in Bucuresti si in mai multe orase din tara - UPDATE
Foto: captura video

"Marsul pentru viata 2017", cu tema "Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine", se desfasoara, sambata, in Bucuresti si in mai multe orase din tara, dar si din Republica Moldova.

Bucuresti - Participantii la manifestatie s-au adunat in jurul orei 12.00 in Parcul Unirii, unde au impartit baloane colorate si pancarte cu mesaje precum "Cu fiecare copil, un inger vine in lume", "Sunt iubire, Sunt pentru viata", "Ajuta mama si copilul, ei depinde de tine", "Femeile merita mai mult decat avortul".

In jurul orei 13.00, participantii au plecat in mars din Parcul Unirii si dupa cativa km de mers pe jos, au ajus, in jurul orei 13:50 in Parcul Tineretului.

Numarul participantilor depaseste 4.000, informeza News.ro, foarte multi oameni alaturandu-se pe traseu manifestantilor. Circulatia a fost oprita pe bulevardele Unirii si Dimitrie Cantemir, pe sensul spre Tineretului.

Intre participanti se numara, ca in fiecare an, si preoti. La manifestatie ia parte si Gigi Becali, care a venit insotit de mai multe persoane imbracate in costume populare, acestea avand steaguri de mari dimensiuni.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat, pentru AGERPRES, ca marsul a fost autorizat in intervalul orar 12,30 - 16,30 pe traseul Parc Unirii - bd. Unirii - bd. Dimitrie Cantemir - Parcul Tineretului. El a adaugat ca nu s-au inregistrat incidente.

Timisoara - Aproximativ o mie de persoane, tineri si varstnici, s-au adunat la Biserica "Sfanta Maria Regina Pacii" din Timisoara, de unde, dupa o serie de discursuri pentru sustinerea familiei, participantii au pornit intr-un mars prin centrul orasului.

"Scopul primar al Marsului pentru viata este chemarea la apararea vietii pentru fiecare fiinta umana incepand cu conceptia pana la moartea naturala si apararea familiei si a casatoriei naturale - o femeie si un barbat deschisi darului vietii, care este cel mai bun ambient pentru dezvoltarea urmatoarei generatii. De o importanta egala este si incurajarea politicienilor ca sa creeze conditii legislative pentru protectia vietii umane si a demnitatii casatoriei naturale si asta inseamna excluderea pruncuciderii oficiale la nivel de stat", spun organizatorii.

Sibiu - Aproximativ 600 de persoane participa si la Sibiu la "Marsul pentru viata".

Oamenii s-au strans, la ora 13.00, in fata celei mai mari biserici din municipiul Sibiu, unde au rostit rugaciuni in cor si au cantat si cateva cantece cu mesaje de sustinere a vietii si familiei. Manifestarea este programata sa dureze pana la ora 15.00, marsul fiind autorizat pe un traseu ce include bulevardul pietonal din oras. In Piata Mare, pe o scena special amenajata, se vor tine cateva discursuri-marturii pro-viata si pro-familie.

Ploiesti - peste 300 de persoane, de la batrani in bastoane pana la elevi si copii in carucior, participa la "Marsul pentru viata", informeaza News.ro. Participantii au adus pancarte cu poze cu copii pe care scrie "sunt iubire", dar si afise si bannere pe care scrie "Avort=Crima". Marsul a inceput in zona de sud a orasului, in fata unui centru comercial, iar traseul include Bulevardul Independentei si Bulevardul Republicii, cele mai importante artere rutiere din oras.

Arad - aproximativ 400 de oameni participa la o actiune similara, care va dura doua ore. Marsul, organizat de Arhiepiscopia Aradului, a inceput in Piata Avram Iancu din oras, iar participantii s-au oprit pentru o rugaciune in fata Maternitatii Arad. Marsul se va incheia in fata Catedralei Ortodoxe "Sfanta Treime", informeaza News.ro.

Alba Iulia - Peste o mie de persoane, majoritatea tineri, adolescenti si copii, au participat la "Marsul pentru viata". Oamenii s-au adunat, in jurul orei 15.00, in zona cetatii din Alba Iulia, de unde au pornit pe jos intr-un mars tacut pe strazile orasului, pe traseu cativa tineri impartind trecatorilor reviste si fluturasi cu mesaje impotriva avortului.

Majoritatea paticipantilor la mars au fost tineri, adolecenti si copii, unii dintre acestia fiind imbracati in costume populare, iar altii cu tricoruri albe pe care scria "Stop avort!".

Coloana de participanti la mars a fost deschisa de un grup de copii, unul dintre ei purtand o cruce de mari dimensiuni, iar ceilalti avand pancarte cu mesaje precum "Nu renunta la copilul tau", "Copilul, dar de la Dumnezeu", "Protejati viata, este darul lui Dumnezeu" sau "Mami te iubesc!".

La actiune au fost prezenti si aproximativ 30 de preoti ortodocsi, romano-catolici sau de alte confesiuni, care au rostit, impreuna cu participantii, o rugaciune pentru sufletele copiilor avortati.

Iasi - peste o mie de persoane au participat la "Marsul pentru viata", organizat de Mitropolia Moldovei si Bucovinei, impreuna cu mai multe asociatii religioase.

Participantii s-au adunat in Piata Unirii din Iasi, la actiune fiind prezenti preoti, studenti la Teologie, parinti cu copii, dar si oameni in varsta.

Pe pancarte se putea citi, printre altele, "Femeile merita mai mult decat avortul", "Viata inseamna dragoste", "Barbatii adevarati aleg viata" si "Avortul opreste o inima care bate".

Daca initial, la actiune erau prezenti 300-400 de oameni, numarul participantilor a crescut la peste o mie, multe persoane alaturandu-se pe traseu.

Galati - aproximativ 400 de persoane, intre care numerosi copii, dar si preoti au participat la "Marsul pentru viata". Oamenii s-au adunat, in jurul orei 15.00, in Parcul Closca din Galati si au venit cu pancarte pe care scria "80% din cupluri se despart dupa avort", "Barbatii adevarati protejeaza femeia si copilul", "Fiecare copil merita o zi de nastere", "Fiecare copil merita o poveste", "Adevaratii doctori nu ucid copii".

Participantii spun ca sustin familia crestina si drepturile legale ale mamei si copilului. "Sunt aici pentru viata, la invitatia nepotului meu ca sa fim mai multi, iar asa sa putem fi ascultati", a mai spus o alta participanta la mars.

Actiuni similare au avut loc in judetul Galati, in orasele Tecuci si Targu Bujor.

De ce Mars pentru viata

Organizatorii motiveaza alegerea temei la cea de-a saptea editie a marsului prin faptul ca Romania ocupa locul al doilea in statistica numarului de avorturi: 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar in spitalele de stat, in perioada 1958 - iunie 2016, fata de o populatie de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016.

Initiatorii manifestarii considera ca numarul mare de avorturi este cauzat de "ignorarea problematicii crizei de sarcina si de existenta unei mentalitati publice pro-avort" si spun ca avortul este "o dovada de lipsa de civilizatie, o lipsa de compasiune si de respect, o lipsa de dragoste pentru femeie si pentru copil".

"Prin Marsul pentru viata nu promovam interzicerea legala a avortului si nici un fel de violenta impotriva femeii, ci promovam constientizarea societatii si sprijinirea femeii sa nasca viata pe care o poarta in ea", arata organizatorii.

Ei mai spun ca societatea poate ajuta in diferite moduri o femeie aflata in criza de sarcina, prin acordarea unei indemnizatii dupa a 14-a saptamana de sarcina, infiintarea de centre de sprijin unde femeile insarcinate sa beneficieze de consiliere psihologica gratuita, plasarea unor instalatii speciale de tip "baby box" in zidurile exterioare ale spitalelor, ca mamele care nu isi pot ingriji copiii sa ii depuna acolo in siguranta, crearea posibilitatii legale ca femeia insarcinata sa incredinteze copilul spre adoptie imediat dupa nastere, legiferarea posibilitatii, la cererea mamei care a pierdut sarcina, de a inmormanta legal copilul si de a oficia o slujba religioasa adecvata, cum se procedeaza in cazul copiilor decedati la scurt timp dupa nastere si nebotezati.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a anuntat ca sprijina "Marsul pentru viata 2017" organizat de Asociatia "Studenti pentru viata", precizand ca "participarea clerului si mirenilor la acest eveniment nu este obligatorie, ci benevola".

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Mars pentru viata, #mars anti avort , #proteste
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Mă întreb, doamnele care participă la marșul împotriva avortului,