Ziare.com

Marsul Unirii cu R. Moldova, duminica, in Bucuresti

Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 10:13

   

Marsul Unirii cu R. Moldova, duminica, in Bucuresti
Peste 1.000 de persoane sunt asteptate duminica, incepand cu ora 14:00, in fata sediului Guvernului din Bucuresti pentru a solicita unirea cu Republica Moldova ca prioritate nationala, in cadrul manifestatiei organizate de Platforma Civica "Actiunea 2012".

Cu aceasta ocazie, participantii vor propune spre asumare candidatilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie o serie de revendicari grupate sub genericul Pact pentru Basarabia.

Aparitii publice privind necesitatea reintregirii nationale si recunoasterea existentei unui singur popor pe ambele maluri ale Prutului, extinderea ariei de activitate teritoriala a postului TVR Iasi in Republica Moldova, crearea unei piete agricole comune sunt doar cateva dintre solicitarile a peste 30 de organizatii nonguvernamentale din Romania, Republica Moldova si diaspora.

Candidatii semnatari ai Pactului pentru Basarabia vor fi promovati si recomandati alegatorilor pe un site realizat special cu acest scop, potrivit unui comunicat al Platformei Civice "Actiunea 2012".

Peste 10.000 de persoane au cerut, la 16 septembrie, la Chisinau unirea Republicii Moldova cu Romania, cea mai ampla manifestatie unionista publica din ultimii ani avand loc in pofida incercarilor unor formatiuni pro-ruse si a unor lideri politici de a o impiedica prin mijloace de intimidare.

Participantii la Marsul Unirii, organizat de Platforma Civica "Actiunea 2012", au semnat o petitie adresata politicienilor prin care solicita modificarea Constitutiei prin introducerea unui nou articol, care sa prevada unirea Moldovei cu Romania.

La inceputul evenimentului a participat si Dorin Chirtoaca, primarul general al municipiului Chisinau, care a tinut sa ii salute pe cei prezenti.

Conform unui sondaj de opinie realizat in iunie 2012 in Romania, 87,2% dintre respondenti s-au declarat in favoarea unirii Romaniei cu Basarabia.

Platforma Civica "Actiunea 2012" este o coalitie formata din peste 30 de organizatii nonguvernamentale si grupuri de initiativa care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania si militeaza pentru realizarea obiectivului generatiilor trecute, prezente si viitoare de regasire a romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului in cadrul aceluiasi stat.

Sursa: rNews

Articol citit de 2269 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

iata niste proiecte necesare

Noi trebuie cu bani europeni sau din alte surse sa facem calea ferata tip european intre Chisinau si Ungheni - Iasi, conducta de gaze, proiecte economice comunce si culturale, televiziunile din Chisinau sa emita in Romania. Ce asteptam sa vina iar comunisti care sa blocheze cooperarea care si asa este redusa.

 

 

Unirea trebuia facuta in anul dezintegrarii URSS

Atunci capetele noastre "luminate"trebuiau sa actioneze,in acele zile cand pe strazile Moscovei se duceau lupte grele pentru putere. Acum este prea tarziu si putem pati la fel ca in 1940, cand rusii ne-au dat ultimatum sa ne retragem din Basarabia, iar nemtii,aliatii nostri de nadejde, au refuzat sa ne ajute. In contextul lumii de astazi nu cred ca se poate face aceasta unire fara acordul UE si NATO,iar aceste organizatii mai mult ca sigur nu se vor implica, pe motiv ca supara pe rusi. Shalom

 

 

Din pacate,

iliescu a tradat interesul Romaniei,semnind primul tratat cu ureseseul imediat dupa "lovilutie".La dezintegrarea ureseseului ,era tot iliescu cel supus rusilor la putere.

 

 

g8j

Trebuia o mai mare promovare a acestui subiect!
Acest subiect trebuie sa tina prima pagina cu saptamani inainte!Din pacate la noi se promoveaza, se promoveaza prostia!
Basarabia pamant romanesc!

 

 

nu inteleg

romanii sunt in hazna si considera ca le-ar face mai bine mai jos, alaturandu-i pe moldoveni. O minte normala se intreaba, ce avantaj ar avea romanii? aduce rusia mai aproape? pentru ce. poate vor transnistria cu toti teroristii si mafiotii, sau Romania e condusa de moldovenii de la tiraspol, sau Moscova

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor