Mihai Sora: Voi merge in Parcul Izvor si ma voi uita la cladirea aceea hidoasa unde se decide soarta Romaniei. Trag nadejde ca vom fi multi

Miercuri, 27 Iunie 2018, ora 07:23
5240 citiri
Mihai Sora: Voi merge in Parcul Izvor si ma voi uita la cladirea aceea hidoasa unde se decide soarta Romaniei. Trag nadejde ca vom fi multi
Foto: Facebook/Mihai Sora

Filosoful Mihai Sora spune ca va participa, miercuri, la protestul organizat in Parcul Izvor in timpul dezbaterii din Parlament a motiunii de cenzura impotriva Guvernului si va privi catre "cladirea aceea hidoasa unde se decide soarta Romaniei".

Sora isi exprima speranta ca vor fi multi participanti, pentru ca la conducerea tarii au ajuns "niste borfasi".

"1 an, 5 luni si 22 de zile de cand ii suportam. Nici macar un an si jumatate: 538 de zile. In tot acest rastimp, singura lor preocupare a fost sa-si salveze pielea, sa-si puna la adapost averile, sa injoseasca, prin faptele si vorbele lor, ideea insasi de democratie", a scris marti seara filosoful Mihai Sora pe pagina sa de Facebook.

El a vorbit despre protestele masive care au avut loc de cand la guvernare se afla coalitia PSD-ALDE, spunand ca asta fac oamenii in loc sa-si vada de familii, pentru ca tara este condusa de "niste borfasi", care au ajuns acolo prin inselarea celor care i-au votat si din cauza ca unii nu au iesit la vot.

"Va mai amintiti de cocotieri? Pare un episod rupt dintr-o alta viata, in urma cu o vesnicie, intr-atat s-a dilatat timpul, intr-atat ne-au cotropit ei vietile noastre: am invatat ce sunt "ragaliile", am studiat coduri de procedura penala, am citit - cu lupa si creionul in mana - legi, ordonante, decrete.

In crucea noptii, am stat cu ochii pe ecrane, asteptand sentinte judecatoresti... Am iesit - iarna, vara, noapte, zi - la proteste. In loc sa ne vedem de lumea noastra, de preocuparile noastre firesti, de familiile noastre, cum ar fi trebuit, daca la carma tarii nu ar fi ajuns niste borfasi, - prin inselarea, aservirea si exploatarea celor care i-au votat, prin indolenta iresponsabila a celor care nu au fost la vot.

538 de zile sunt o vesnicie in Romania centenara", mai spune filosoful.

"Nu departe de Piata Victoriei, imi scria cineva, locuieste un baietel nascut odata cu protestele noastre; un copil care a invatat cuvantul "hotii" inaintea cuvantului "Mama". Acestia suntem astazi, 26 iunie 2018, la miezul noptii.

In clipa de fata, nimeni nu poate sti cu precizie cum vor vota parlamentarii noua motiune de cenzura. In ce ma priveste, nu am incredere decat in tinerii de la Uniunea Salvati Romania: singurii fara dosare penale, fara fugari spre alte partide, fara jocuri murdare, fara baloase negocieri in culise.

Voi merge maine in Parcul Izvor si ma voi uita la cladirea aceea hidoasa unde se decide soarta Romaniei. Trag nadejde ca vom fi multi", incheie Mihai Sora.

Plenul reunit al Parlamentului dezbate si voteaza miercuri, de la ora 14:00, motiunea de cenzura initiata de PNL si sustinuta de USR si PMP impotriva Guvernul Dancila. Votul va fi secret, exprimat cu bile, insa sansele Opozitiei de a trece motiunea sunt minime, in conditiile in care sunt necesare minimum 233 de voturi favorabile, iar cele trei partide au doar 155 de parlamentari.

Vezi cum arata calculele si care sunt sansele de succes ale motiunii

Mai multe proteste sunt anuntate in jurul Parlamentului, in timpul dezbaterii motiunii. Unul ii are ca initiatori pe parlamentarii USR, care le-au cerut cetatenilor "sa-si ia o zi libera pentru Romania". Si liberalii au facut apel la simpatizanti sa iasa in strada.

De asemenea, este anuntat si un "protest pe roti". Este posibil insa ca in zona sa manifesteze si sustinatorii actualei Puteri, conform afirmatiilor senatorului PSD Claudiu Manda.

Va invitam sa urmariti alaturi de noi, miercuri, cum se desfasoara dezbaterea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Dancila, care va fi rezultatul votului si ce spun oamenii care ies in strada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#Mihai Sora proteste motiune , #proteste