Mii de protestatari s-au adunat in fata resedintei prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu din Ierusalim

Sambata, 26 Septembrie 2020, ora 23:59
3635 citiri
Mii de protestatari s-au adunat in fata resedintei prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu din Ierusalim
FOTO: Twitter

Mii de protestatari s-au adunat in fata resedintei prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu din Ierusalim sambata seara, dupa incercarile guvernului de a limita adunarile publice ca parte a inaspririi masurilor anti-coronavirus, informeaza AFP.

Sambata seara, in Ierusalim, pe strada puteau fi intalniti doua tipuri de israelieni: cei care faceau jogging si cei care manifestau in fata resedintei oficiale a premierului. Si poate o a treia categorie, noteaza ironic France Presse: cei care alergau sa ajunga la demonstratie.

Dotati cu tobe si trompete din plastic, cateva mii de israelieni s-au adunat pentru a critica modul in care a fost gestionata pandemia din punct de vedere economic si sanitar, dar si pentru a denunta coruptia, a cere o schimbare de guvern sau a denunta violenta impotriva palestinienilor.

In ultimele doua saptamani, in Israel s-a inregistrat cea mai mare rata de contaminare cu COVID-19, conform datelor AFP.

Confruntat cu acest al doilea val, guvernul a reimpus saptamana trecuta masuri de carantina pentru o perioada "de cel putin trei saptamani", consolidate vineri prin inchiderea sinagogilor, cu exceptia adunarilor de duminica seara si luni cu ocazia sarbatorii de Yom Kippur.

Premierul a dorit de asemenea sa limiteze si demonstratiile anti-guvernamentale (care au avut loc in principal la fiecare sfarsit de saptamana incepand din iulie in fata resedintei sale) la grupuri de doar 20 de persoane care nu se pot aduna la mai mult de un kilometru de casele lor. Dar aceasta masura nu a fost adoptata de parlament, unii deputati considerand ca lupta impotriva pandemiei nu se poate duce cu pretul limitarii drepturilor democratice.

Politia a autorizat mitingul de sambata, cerand totusi manifestantilor sa pastreze o distanta de doi metri intre ei si sa poarte masca, masuri respectate in mare masura de demonstranti.

Premierul Netanyahu i-a criticat sambata seara pe parlamentari pentru ca au respins masurile de restrictionare a protestelor."Decizia populista a parlamentului de a anula limitarile impuse de guvern dupa cresterea infectarilor este total gresita", a acuzat Netanyahu intr-o inregistrare video publicata online.

Mii de protestatari s-au adunat, de asemenea, sambata seara pe platforme online pentru a-si exprima nemultumirile fata de prim-ministru fara a-si parasi locuintele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primele reacții după atacul Israelului asupra Iranului: Șefa CE, Italia și China fac apel la detensionare / Oman ”condamnă” gestul
Primele reacții după atacul Israelului asupra Iranului: Șefa CE, Italia și China fac apel la detensionare / Oman ”condamnă” gestul
Oman, sultanat din Golf care a jucat mult timp rol de mediator între Teheran şi occidentali, a condamnat vineri ”atacul israelian” în Iran, după exploziile produse în zori în provincia...
Israelul atacă Iranul de ziua de naștere a liderului suprem de la Teheran, Ayatollah Khamenei
Israelul atacă Iranul de ziua de naștere a liderului suprem de la Teheran, Ayatollah Khamenei
Israelul a lansat, vineri, 19 aprilie, un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în...
#Israel, #protest, #covid , #proteste
Comentarii
Poza URANUS
URANUS
rank 5
Bibi morcoveata a primit cu drag pe cei care vor sa-l sorcoveasca...