Ministrul de Finante cheama sindicalistii la negocieri. Sed Lex nu merge

Sambata, 16 Octombrie 2010, ora 09:34
1896 citiri
Ministrul de Finante cheama sindicalistii la negocieri. Sed Lex nu merge

Ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, i-a invitat pe sindicalisti la o noua runda de negocieri, pentru a evita un blocaj in sistemul fiscal. El a reiterat ideea potrivit careia stimulentele trebuie acordate pe criterii de performanta.

"Eu cred ca nu pentru ca ceea ce noi am discutat cu oamenii respectam, adica acordarea stimulentelor pe criterii de eficienta. Toata lumea a fost de acord. (...) Sindicatele doresc in continuare sa acordam stimulentele pe criterii sociale. Este un lucru incorect. Aceste stimulente trebuie acordate pe criterii de eficienta", a spus ministrul de Finante, sambata dimineata.

Ministrul a mai spus ca va continua negocierile si ca acordul cu FMI nu a fost pus in pericol.

Sed Lex nu merge la negocieri

Liderul Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat ca nu va participa la intalnirea de la Ministerul de Finante, intrucat vineri seara si-a depus mandatul de lider de sindicat.

"Mi-am dat demisia de onoare, pentru ca nu a reusit sa manageriez bine protestul. Am oprit o actiune superba care mergea foarte bine. O colega mi-a spus sa nu oprim protestul pentru ca astia nu se vor tine de cuvant, dar eu am oprit-o. Nu voi merge la intalnirea de sambata", a spus Marica.

"Sa ii fie clar ministrului de Finante. Noi nu mergem la niciun fel de negocieri. Cand am mers la ministru statea tolanit pe fotoliu si voia sa vorbeasca despre performanta", a subliniat Marica, la Realitatea TV.

Marica: Negocierile sunt blocate, Ialomitianu nu mai vrea iar sa dea stimulentele

In schimb, liderul Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a declarat pentru Newsin ca sindicatele vor decide in jurul orelor 11.00 strategia pentru perioada urmatoare, inclusiv daca vor merge la negocieri cu reprezentantii ministrului de Finante pe tema stimulentelor salariale.

"Suntem intr-un Birou Executiv. Vorbim cu toti liderii din tara si vom decide ce vom face", a spus Sebastian Oprescu.

Vineri noapte, Vasile Marica a declarat ca negocierile de la Ministerul Finantelor privind stimulentele sunt blocate, pentru ca ministrul Gheorghe Ialomitianu nu mai vrea sa semneze pentru acordarea acestora.

"Este un ministru incoerent si incompetent. De sase ore ne certam cine sa primeasca stimulente si cine nu", a adaugat Vasile Marica.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#proteste sindicalisti Ministerul Finante, #proteste finante stimulente , #proteste