Miron Cozma: Nu vor mai fi minerii care au fost pe vremea mea

Marti, 18 Mai 2010, ora 20:51
4996 citiri
Miron Cozma: Nu vor mai fi minerii care au fost pe vremea mea
Foto: Arhiva

Miron Cozma a declarat marti ca la mitingul de miercuri vor participa si mineri, dar a respins informatiile potrivit carora in Capitala ar urma sa vina cateva mii. El a adaugat ca ar fi venit si el sa protesteze pentru ca i se scade pensia, dar are interdictie.

"Nu vor fi nici macar 200 de mineri. Din Valea Jiului nu vor veni nici macar 100, iar din lignit vor fi trimisi pentru reprezentare cativa pentru ca Marin Condescu este omul de casa al lui Traian Basescu. (...) Nu vor mai fi minerii care au fost pe vremea lui Miron Cozma. Erau 40.000 de mineri, acum au mai ramas 7-8000", a explicat el la Realitatea TV.

Miron Cozma a tinut sa precizeze ca presedintele Traian Basescu a fost implicat in toate cele trei mineriadele care au avut loc in Romania dupa 1990 si chiar i-a sprijinit direct.

Iliescu despre prezenta minerilor la Bucuresti: Speculatii care vor sa agite spiritele

"Sunt dispus sa arat actele cu care pot dovedi ca minerii au facut-o cu sprijinul direct al presedintelui Traian Basescu", a spus fostul lider al minerilor.

"Cunoasteti aversiunea mea fata de Ion Iliescu, dar haideti sa nu il scoatem pe Traian Basescu din acest dialog. In 1999, nu Iliescu era la putere, ci tot Traian Basescu", a continuat Miron Cozma spunand ca actualul presedinte chiar s-a laudat "intr-un moment de euforie" ca i-a adus pe mineri pentru a atrage atentia Fondului Monetar International.

Igas: Pesedistul Nicula a chemat minerii la Bucuresti

Voinescu: PSD sa stea cuminte ca sa arate ca nu mai e partidul mineriadelor (Video)

Senatorul PD-L Traian Igas i-a acuzat pe social-democrati ca au planuit aducerea minerilor in Capitala, la mitingul de miercuri, la fel ca la inceputul anilor 1990. Igas a afirmat chiar ca l-a auzit pe senatorul PSD Vasile Cosmin Nicula vorbind la telefon cu liderii minerilor din Valea Jiului pentru a pune la punct venirea acestora.

"Dupa 20 de ani, chiar daca s-au schimbat oamenii, obiceiurile raman", a declarat democrat-liberalul la Realitatea TV.

In replica, senatorul PSD de Hunedoara a afirmat ca a discutat cu sindicalistii din minerit doar pentru a le spune sa pastreze un climat de liniste.

Si presedintele PSD Victor Ponta a respins acuzatiile potrivit carora partidul sau incearca sa aduca mii de mineri in Bucuresti si a afirmat ca PD-L doar incita la violenta.

"Ma gandesc ca si Hitler a facut la fel. A dat foc Parlamentului si pe urma a interzis partidele spunand ca ele au facut-o. (...) E o incitare la violenta si o aratare cu degetul a vinovatului. E o metoda fascista", a spus liderul PSD la Realitatea TV.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#proteste mineri, #proteste Bucuresti, #proteste Piata Victoriei, #Miron Cozma proteste, #mineri Bucuresti 2010 , #proteste