Miting de proportii in ziua motiunii - 50.000 de oameni vor protesta la Parlament

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 15:49
2580 citiri

Un miting de proportii va avea loc in ziua in care in Parlament va fi votata motiunea de cenzura depusa de Opozitie pentru demiterea Guvernului Boc, fiind asteptate in fata Casei Poporului peste 50.000 de persoane, au declarat, pentru Ziare.com surse sindicale.

Se pare ca cele cinci confederatii sindicale au stabilit impreuna data protestului luni, dupa ce Birourile Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor au decis ca motiunea de cenzura sa fie votata pe 27 octombrie, la ora 11:00. Anuntul oficial al liderilor sindicali va fi facut in zilele urmatoare, au mai precizat sursele citate.

Cele cinci mari confederatii sindicale, Confederatia Nationala Sindicala "Cartel ALFA", Blocul National Sindical, Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania - "Fratia", Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania, Confederatia Sindicala Nationala "Meridian", au anuntat la inceputul lunii programul protestelor.

Astfel, in fiecare zi de vineri, incepand cu data de 8 octombrie, s-a decis sa fie pichetate sediile partidelor din arcul guvernamental din Bucuresti, dar si din fiecare judet din tara.

De asemenea, tot in zilele de vineri, in fiecare judet si in municipiul Bucuresti, reprezentantii celor cinci confederatii picheteaza locuintele parlamentarilor din arcul guvernamental.

Tot atunci liderii sindicali anuntau ca pe 22 octombrie vor reevalua rezultatul tuturor acestor actiuni si daca evaluarea va fi nesatisfacatoare, sindicatele vor organiza o manifestatie de protest in fata Parlamentului si vor intrerupe lucrul in mod voluntar in Romania.

Sindicalistii cer sa nu mai existe disponibilizari, sa nu fie promulgata Legea Pensiilor in forma actuala si sa nu fie modificat Codul Muncii. Totodata, ei vor ca salariul minim brut pe economie sa fie de 750 de lei si sa se revina la salariile de dinainte de aplicarea masurilor de austeritate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#protest sindicalisti motiune cenzura, #vot motiune cenzura Parlament, #motiune cenzura Guvern Boc , #proteste