O noua zi de proteste in Bucuresti fata de masurile de austeritate (Video)

Marti, 18 Mai 2010, ora 10:13
3082 citiri
O noua zi de proteste in Bucuresti fata de masurile de austeritate (Video)
Foto: Realitatea TV

Sute de oameni au iesit din nou marti in strada, pentru a protesta fata de reducerea salariilor, pensiilor si indemnizatiilor sociale.

Doua pichete, unul la Administratia Prezidentiala, si altul la Guvern, sunt organizate de catre sindicalisti.

In fata Palatului Cotroceni, cateva zeci de bugetari s-au strans deja, incepand cu ora 9.30, pentru un pichet. Protestatarii vor astfel sa-si arate nemultumirea fata de masurile inacceptabile cuvenite de Guvern in acordul cu FMI. Pichetul sediului Administratiei Prezidentiale se desfasoara intre orele 9.30 si 11.00.

Alti protestatari din randul bugetarilor vor protesta, intre orele 10.00 si 12.00 in fata sediului Guvernului Romaniei. Protestatarii, in randul carora se afla angajati din sanatate, educatie, administratie, ameninta cu declansarea grevei generale, nemultumiti de decizia executivului de a le reduce salariile cu 25%.

Si sediul Palatului Parlamentului va fi vizat, marti, de proteste, intre 10.30 si 12.30 urmand ca sindicatele din educatie sa reia programul de pichetare anuntat in urma cu o saptamana. Astfel, de marti pana joi in jur de 200 de profesori vor picheta zilnic sediul Parlamentului, nemultumiti de masurile radicale anuntate de Guvern si de prevederile noii Legi a Educatiei.

Sindicalistii protesteaza iar la Guvern si la Cotroceni: "Jos Basescu" (Video)

Studentii ies si ei in strada, la ora 13.00. Reprezentantii Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR) vor continua, in fata Ministerului Educatiei, protestele organizate zi de zi saptamana trecuta, fiind a noua zi de protest in fata sediului ministerului.

Miercuri, insa, 60.000 de oameni sunt asteptati la cel mai mare miting din ultimii 20 de ani. 19 mai este ziua in care se implinesc trei ani de la referendumul de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

Bugetarii, mamicile si studentii protesteaza - saraci si furiosi

Cele cinci mari centrale sindicale din Romania spun ca vor strange peste 60.000 de oameni, din toate sectoarele de activitate, si vor bloca centrul Capitalei timp

de doua ore, intre orele 11.00 si 13.00.

Astfel, Cartel Alfa aduce 15.000 de oameni, Blocul National Sindical (BNS) - peste 10.000, CNSLR Fratia - 15.000 de sindicalisti, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) - circa 15.000 de persoane, iar Meridian - aproximativ 5.000 de oameni. Lor li se vor alatura 100 de ortaci din Valea Jiului, care vor veni in Bucuresti cu autocare.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#proteste Bucuresti, #sindicate proteste mai 2010, #pichetare Guvern , #proteste