Pensionarii protesteaza la Cotroceni: ambulantele si jandarmii nu fac fata (Video)

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 11:52
11185 citiri
Pensionarii protesteaza la Cotroceni: ambulantele si jandarmii nu fac fata (Video)

Aproximativ 500 de pensionari protesteaza, incepand cu ora 10.00, in fata Palatului Cotroceni din Capitala, nemultumiti de decizia reducerii pensiilor cu 15% incepand cu 1 iunie.

Pensionarii au pancarte cu mesaje pentru politicieni, printre care "Domnule presedinte ne-ati inselat", "Vrem sa traim demn" si "Nu va bateti joc de noi" si scandeaza lozinci prin care cer guvernantilor sa revina asupra deciziei de reducere a pensiilor.

In jurul orei 11.00 pensionarii care protesteaza in Capitala au rupt randurile si au ajuns la poarta Palatului Cotroceni. Jandarmi incearca sa calmeze situatia. Mai mult chiar trei ambulante au sosit la fata locului sa acorde ingrijiri unor pensionari care nu s-au simtit bine.

"Cinci persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale. Este vorba de doua paciente care au avut o criza de hipertensiune, care au fost transportate la spitalul Universitar, doi pacienti cu diagnostricul "cazur in strada" si o alta pacienta care a avut o criza de astm bronsic", a declarat pentru Antena 3 Alice Grasu, de la serviciul de Ambulanta.

Presedintele Traian Basescu nu ii primeste miercuri pe pensionari ci in urmatoarele zile dupa ce o parte din consilierii prezidentiali s-au intalnit cu patru reprezentanti ai pensionarilor.

Protestul pensionarilor din fata Palatului Cotroceni s-a incheiat, miercuri, dupa aproximativ patru ore, depasind cu doua ore programul alocat initial actiunii de pichetare.

Dupa ora 13,00, numarul pensionarilor s-a diminuat constant, ajungand ca dupa ora 14,00, in fata Palatului Cotroceni sa mai fie doar aproximativ 20 de pensionari.

Proteste violente si in tara

Si la Galati 150 de pensionari care protestau in fata prefecturii s-au luat la cearta cu jandarmii si au incercat sa intre cu forta in institutie.

Prefectul judetului Galati Cosmin Paun a spus ca o delegatie a protestatarilor a discutat cu el si i-au expus nemultumirile.

"Din randul acestor oameni fac parte si parintii si bunicii nostri si ce putem sa facem? Noi transmitem mai departe nemultumirile lor in calitate de persoane administrative", a declarat Paun pentru Antena 3.

Si la Iasi peste o suta de pensionari au protestat si ei in fata prefecturii, iar jandarmi au fost nevoiti sa intervina. Prefectul Sava Dragomir Tomaseschi a declarat pentru Antena 3 ca s-a dus printre protestatari si le-a spus ca inca este prematur sa faca manifestari de aceasta amploare.

"Mizez pe intelepciunea lor. Le-am spus ca ii inteleg, dar situatia economica este cum este", a declarat Tomaseschi.

Federatia Nationala a Sindicatelor Pensionarilor din Romania (FNSPR) a anuntat ca organizatiile de pensionari reprezentative la nivel national picheteaza miercuri Palatul Cotroceni si prefecturile din tara pentru a protesta astfel fata de decizia reducerii pensiilor cu 15% din iunie, anunta NewsIn.

Organizatiile nationale de pensionari cer presedintelui Traian Basescu si guvernului sa nu reduca pensiile "care sunt deja reduse prin inghetarea lor la nivelul din 2009", se arata intr-un comunicat al Federatiei.

"O reducere a pensiilor incepand cu luna iunie si a introducerii coplatii serviciilor medicale in luna iulie reprezinta o situatie dramatica pentru pensionari", se mai arata in comunicat. Protestul are loc intre orele 10.00 si 12.00

Protestele continua si dupa ora 12.30

Aproximativ 100 de pensionari se afla inca in fata Palatului Cotroceni, miercuri dupa-amiaza, desi autorizatia pentru protest a expirat la ora 12.30.

In timpul mitingului la care au participat 500 de persoane doi protestatari au fost transportati la spital, iar alti cinci au avut nevoie de consultatii medicale. Medicii de la ambulanta au ramas la fata locului si sunt pregatiti sa intervina in caz de nevoie.

Un barbat care protesta in fata Palatului Cotroceni a fost ridicat de jandarmi si predat politistilor de la Sectia 17, dupa ce asupra acestuia a fost gasit un recipient in care se afla o substanta inflamabila si mai multe chibrituri, au declarat pentru NewsIn surse din cadrul Jandarmeriei.

Inca nu s-a stabilit ce voia sa faca barbatul cu substanta imflamabila, insa acest fapt face obiectul unei anchete. El se afla printre pensionarii care au protestat miercuri in fata Palatului Cotroceni fata masurilor de austeritate propuse de Guvern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#protest pensionari Cotroceni, #nemultumiti reducere pensii , #proteste
Comentarii
Poza starpitorul
starpitorul
rank 5
toata lumea trebuie sa se duca acolo!!! inafara de camarilla securistului, toata lumea este afectata negativ de dementa furturilor pedeliste... cotroceniul poate fi usor luat! tiranul nu trebuie sa scape!!!