Politistii ies azi in strada. Vor salarii si sporuri mai mari

Joi, 16 Martie 2017, ora 07:34
3777 citiri
Politistii ies azi in strada. Vor salarii si sporuri mai mari
Foto: Politia Romana

Agentii de politie vor protesta, joi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Ei cer majorarea salarilor, eliminarea diferentelor mari de salarizare dintre agenti si ofiteri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, si nu la cel de din 2009, precum si modificarea unor prevederi privind programul de lucru si repausul saptamanal al politistilor.

Liderii Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP), organizatorul protestului, sustin ca prin aceasta actiune vor sa atraga atentia Ministerului Afacerilor Interne si Ministerului Finantelor Publice ca politistii nu sunt platiti corespunzator si ca o parte dintre prevederile legale privind salarizarea lor sunt incalcate.

Presedintele SNAP, Adrian Diugu, a declarat, pentru News.ro, ca la protestul de la sediul Ministerului Afacerilor Interne sunt asteptati sa participe aproximativ 2.000 de politisti, din Bucuresti si din mai multe judete.

Liderul sindical a spus ca alte revendicari vizeaza eliminarea diferentelor mari de salarizare dintre agenti si ofiteri, problema ce poate fi corectata prin adoptarea noii Legi a alarizarii unitare, precum si incheierea unui nou Acord Colectiv de Munca, in conditiile in care vechiul acord a incetat in mai 2016.

Protestatarii mai cer modificarea Statutului politistului si a unor prevederi dintr-un ordin din 2008 al Ministerului Afacerilor Interne privind programul de lucru si repausul saptamanal al politistilor.

Presedintele SNAP a precizat ca Ordinul din 2008 trebuie modificat pentru ca acel timp in care politistul sta acasa, dar stie ca poate fi chemat oricand la munca, sa fie considerat timp de munca si sa fie platit corespunzator.

Adrian Diugu a precizat ca SNAP a solicitat ca ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, sa discute, joi, cu o delegatie a protestatarilor, care sa ii prezinte punctual toate revendicarile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#proteste politisti, #agenti politie proteste , #proteste
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Bucurestenii ar trebui sa sustina revendicarile salariale ale
Poza BokoSalam
BokoSalam
rank 1