Protest anuntat pentru duminica in Piata Victoriei, dupa ordonantele lui Toader: Abrogati si apoi plecati!

Miercuri, 20 Februarie 2019, ora 15:41
28805 citiri
Protest anuntat pentru duminica in Piata Victoriei, dupa ordonantele lui Toader: Abrogati si apoi plecati!
Foto: Arhiva Ziare.com

Un protest este anuntat, pentru duminica seara, in Piata Victoriei, in contextul in care Guvernul a adoptat, marti, doua ordonante de urgenta in domeniul Justitiei, cu toate ca niciuna dintre ele nu figura pe ordinea de zi a sedintei Executivului.

Intitulat "Abrogati si apoi plecati!", protestul se va desfasura in Piata Victoriei, duminica, 24 februarie, incepand cu ora 18:00.

Organizatorii amintesc pe pagina de Facebook a evenimentului de postarea filosofului Mihai Sora de marti, potrivit careia "daca nici astazi nu vedeti si nu intelegeti, inseamna ca suntem pierduti, ca natie, pentru alte cateva decenii".

"Oameni buni, daca nici astazi, dupa ordonanta de urgenta, nu vedeti - adica NU VEDETI! - spre ce ne indreptam, daca nici astazi nu intelegeti - NU INTELEGETI! - ce inseamna si incotro ne duce subordonarea magistratilor de catre politicieni, inseamna ca suntem pierduti, ca natie, pentru alte cateva decenii. Noapte buna, Romania!", a scris Mihai Sora pe Facebook.

"Noi nu spunem noapte buna! Pentru ca noi vedem si stim cata dreptate are domnul Sora, in mesajul de mai sus. De aceea, noi ne vedem in Piata Victoriei. Ca sa-i OPRIM. Si ca sa putem spune, din nou, 'Buna dimineata, Romania!'", scriu organizatorii pe reteaua de socializare.

Manifestarea este organizata de comunitatile Coruptia Ucide, Geeks for Democracy, Initiativa Romania si Rezistenta.

De altfel, protestele au inceput chiar de marti seara: mai multi manifestanti au mers in fata Ministerului Justitiei, unde au protestat fata de modificarile Legilor Justitiei si, la un moment dat, au dat cu ketchup pe peretii ministerului.

"I-am stropit cu ketchup pentru ca-si bat joc de noi", a motivat Marian Ceausescu, unul dintre protestatari.

Iata aici mai multe detalii - Protestatarii au dat cu ketchup pe peretii Ministerului Justitiei. O femeie a fost luata pe sus de jandarmi

Amintim ca Guvernul a adoptat, marti, doua ordonante de urgenta in domeniul Justitiei.

Pe prima dintre ele, privind procedura de selectie a procurorului european din partea Romaniei, o anuntase premierul Viorica Dancila la inceputul sedintei Executivului.

A doua, insa, a fost facuta publica la finalul reuniunii de catre ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Este vorba despre o ordonanta de urgenta pentru modificarea Legilor Justitiei si a unor regulamente privind admiterea la INM.

Afla aici mai multe detalii - Guvernul a adoptat doua ordonante marca Toader. Ce se schimba in Legile Justitiei

Iata si cateva reactii iscate de OUG anuntate de ministrul Justitiei:

A.D.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#protest duminica 24 februarie, #protest OUG Tudorel Toader , #proteste