Protest in fata Palatului Cotroceni, dupa demisia lui Boc

Luni, 06 Februarie 2012, ora 14:04
6452 citiri
Protest in fata Palatului Cotroceni, dupa demisia lui Boc
Foto: Realitatea TV

Zeci de oameni s-au adunat, luni, incepand cu ora 11.00, in fata Palatului Cotroceni, ca sa protesteze fata de presedintele Traian Basescu, caruia ii cer demisia.

In ciuda frigului si a circulatiei ingreunate de zapada care a cazut in Capitala in ultimele 24 de ore, zeci de manifestanti au luat cu asalt zona din fata Palatului Cotroceni.

Emil Boc si tot Guvernul si-au dat demisia - Nu ma agat de putere!

Demonstrantii, echipati cu pancarte si cu fluiere, scandeaza "Jos Basescu". Pancartele pe care le tin in maini sau atasate de corp au fost scrise in mai multe limbi de circulatie internationala, printre care in limba engleza si in limba germana, astfel incat lozincile sa fie preluate de catre presa din strainatate, au povestit oamenii, transmite Realitatea TV.

"Vrem sa demisioneze Traian Basescu. Domnul Emil Boc nu a fost decat o marioneta. Si-a asumat raspunderea unor legi dictate de Traian Basescu. Noi vrem ca Traian Basescu sa-si dea demisia. Emil Boc nu a fost decat coada sarpelui. Ghici, ghicitoarea mea cine este capul sarpelui!", a declarat unul dintre protestatari, fost cadru militar.

Protestul din fata Palatului Cotroceni vine pe fondul anuntului pe care Emil Boc l-a facut luni dimineata. Emil Boc a declarat ca a decis sa depuna mandatul Guvernului, precizand ca face acest lucru pentru "a detensiona situatia sociala" si pentru a nu influenta "stabilitatea economica a tarii".

Emil Boc a demisionat - Vezi ce zic Opozitia, dar si membrii Guvernului

"Am luat decizii foarte grele, cu gandul la viitorul Romaniei, nu pentru ca am dorit, ci pentru ca a trebuit. Fac apel la maturitatea clasei politice sa treaca rapid prin Parlament un nou guvern", a declarat premierul demisionar.

Dupa demisia lui Emil Boc din fruntea Guvernului, presedintele Traian Basescu urmeaza sa nominalizeze, dupa consultarile de la Palatul Cotroceni, un alt premier. Pana atunci, Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, a fost desemnat premier interimar.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#protest Cotroceni, #protest Cotroceni demisie Boc, #protest presedinte Basescu demisie, #Emil Boc demisie , #proteste