Protest la Parlament - "Sa vina vaporul sa ia dictatorul"

Luni, 07 Iunie 2010, ora 15:29
4581 citiri
Protest la Parlament - "Sa vina vaporul sa ia dictatorul"
Foto: Arhiva

Numarul sindicalistilor care s-au adunat luni, in fata Parlamentului, pentru a protesta fata de masurile de austeritate pe care are de gand sa si le asume Guvernul Boc, a fost sub asteptari, adica in jur de 1.000, desi initial se vehiculase cifra de 3.000.

Corespondentul Ziare.com de la fata locului a transmis ca numarul jandarmilor, la ora 13.00, era mai mare decat cel al protestatarilor.

Fortele de ordine sunt pregatite cu tunuri de apa, masini pline cu jandarmi. La fata locului au ajuns si masini de pompieri si ambulante.

14:30 Protestatarii sunt adunati in doua grupuri: pe Calea 13 Septembrie si in Parcul Izvor. Protestatarii din fata intrarii de la Senat striga sloganuri ca: "Jos Guvernul! Jos Basescu! Ati uitat ca v-am votat! Huooo!".

Politistii care sunt la datorie isi manifesta si ei solidaritatea fata de acest protest oprind coloanele de masini, de pe Calea 13 Septembrie, ca sa treaca sindicalistii.

Senatorii care au intrat la sedinta au fost huiduti de cei prezenti acolo. La ora 15.00, premierul Emil Boc era asteptat sa ajunga la Parlament, pe la intrarea de la Camera Deputatilor.

16:30 Desi protestul se incheie oficial la ora 18.00, majoritatea sindicalistilor s-au imprastiat si au mai ramas circa 100 de oameni. Dar inainte de a pleca, unii dintre ei au adus un casetofon cu muzica din filmul Titanic, altii au luat un afis electoral al lui Traian Basescu, i-au pus par si mustata si l-au facut sa semene cu Hitler.

Majoritatea protestatarilor au strigat: "Sa vina vaporul sa ia dictatorul", facand aluzie la Traian Basescu.

Mai mult chiar, acestia au reactivat lozincile care se strigau in timpul Revolutiei din 1989, cum ar fi: "Nu va fie frica, ca Guvernul pica" ( n.red. Nu va fie frica, ca Ceausescu pica).

Premierul Emil Boc a ajuns la Parlament, insa nu se stie pe unde a intrat, deoarece protestatarii care il asteptau nu au apucat sa il vada.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#proteste luni Parlament, #proteste asumare Guvernul Boc , #proteste