Protest la Timisoara fata de includerea programului "Prima Casa" in legea darii in plata

Vineri, 04 Martie 2016, ora 22:31
3479 citiri
Protest la Timisoara fata de includerea programului "Prima Casa" in legea darii in plata
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproximativ 50 de persoane au protestat, vineri seara, in fata Prefecturii Timis, fata de includerea programului "Prima Casa" in legea darii in plata, ei sustinand ca prin acest lucru programul va disparea.

Aproximativ 50 de persoane, cu pancarte pe care scria "Sustinem 'Prima Casa" sau "Nu vrem sa devenim someri!", s-au adunat, vineri in jurul orei 18, la Timisoara, in fata Palatului Administrativ care gazduieste Prefectura si Consiliul Judetean Timis, pentru a protesta fata de includerea programului "Prima Casa" in legea darii in plata.

Manifestantii au scandat "Noi sustinem Prima Casa, dar Guvernul nu ne lasa".

Guvernul vrea ca darea in plata sa aiba un caracter social - Avertisment legat de procese si costuri uriase (Video)

Organizatorul protestului, Cristinel Irinoiu, a declarat ca prin includerea programului "Prima Casa" in legea darii in plata bancile nu vor mai fi interesate sa acorde credite prin acest program, care va disparea.

"Motivul protestului este doar pentru excluderea programului Prima Casa din cadrul legii darii in plata. Cu celelalte lucruri pe care le prevede legea nu avem nimic impotriva. Doar sa se excluda programul Prima Casa, sa nu se schimbe nimic, sa poata continua asa cum este. Este unul dintre cele mai bune programe, cu o rata de succes de peste 99 la suta.

La 160.000 de credite luate prin Prima Casa sunt 40 de oameni care au intarzieri, conform statisticilor BNR. Bancile clar nu vor mai fi interesate sa acorde credite pentru un avans de cinci la suta si sa-si asume ei sa recupereze bani de la stat. Vor fi afectate toate categoriile de oameni, de la cei care isi doresc o casa pana la cei care lucreaza direct pe piata materialelor de constructii. Vor fi la nivel national undeva la 500.000 de oameni afectati, care se vor reangaja unii dintre ei si vor lua locul altor oameni", a declarat Cristinel Irinoiu.

Senatul a adoptat in unanimitate legea darii in plata

In opinia lui, daca legea ramane in forma votata de Senat, pe langa cei care doresc sa achizitioneze o prima casa, vor fi afectati si dezvoltatorii imobiliari sau firmele de materiale de constructii.

Protestul, care a fost autorizat, a durat aproximativ doua ore si s-a incheiat fara incidente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#protest Timisoara Prima Casa, #prima casa legea darii plata , #proteste