Proteste in tara - medici, functionari si instructori auto au iesit in strada (Video)

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 10:29
3610 citiri
Proteste in tara - medici, functionari si instructori auto au iesit in strada (Video)
Foto:cafemedia.ro

Protestele la adresa Guvernului continua si miercuri, in ziua in care motiunea de cenzura a Opozitiei este citita in Parlament.

Angajatii de la Finante Olt, instructorii auto si angajatii din petrochimie in Bucuresti si personalul medical dintr-un spital din Pitesti au iesit in strada miercuri pentru a protesta.

Doua dintre proteste, cel de la Pitesti si cel de Olt, se desfasoara pentru a doua zi consecutiv si sunt legate in principal de salarii, in timp ce protestul instructorilor din Bucuresti se refera la unele reglementari legale care ii dezavantajeaza si e unul programat sa dureze doar o zi.

La Directia de Finante Olt, peste 150 de angajati au iesit in strada, nemultumiti de ultima runda de negocieri cu ministrul de Finante. Ei se tem din cauza faptului ca Guvernul nu le-a virat inca stimulentele.

"Solutia este simpla, ministerul sa deblocheze sumele asa cum au fost constituite. (...) Deocamdata, aceste stimulente nu au plecat, este singurul lucru pe care vi-l pot spune",a declarat liderul sindical al Directiei de Finante Olt, Florin Monea, la RealitateaTV.

Protest la Directia de Finante Olt:Peste 150 de angajati, in strada.

Un alt protest care fusese inceput marti si care a fost reluat miercuri a fost cel de la Spitalul de Pneumofiziologie din Pitesti. Aici, aproximativ 50 de manifestanti cer salarii mai mari, dar solicita si demisia directorului, acuzat pentru faptul ca nu asigura finantarea unitatii.

Protestatarii sustin ca in ultimele luni nu au primit integral drepturile salariale si nu le-au mai fost acordate nici bonuri de masa.

Continua protestele la Spitalul TBC din Pitesti.

La Bucuresti au loc proteste in doua zone din Capitala. In Piata Constitutiei, instructorii auto au venit cu masinile din dotare, fiind nemultumiti ca trebuie sa fie subordonati unei scoli de soferi si sa plateasca retroactiv contributiile la asigurari sociale pentru ultimii cinci ani.

Instructorii auto protesteaza in Capitala - evitati Piata Constitutie.

Un alt protest, cel al angajatilor din industria chimica, are loc exact in fata Guvernului, in timp ce reprezentantii Executivului poarta discutii cu reprezentantii FMI. Ei cer ca Guvernul sa ofere in continuare industriei chimice gaze ieftine, de provenienta romaneasca. Sindicalistii din Chimie sustin ca daca nu se va intampla acest lucru, 10.000 de locuri de munca vor disparea.

Pretul pentru gazele romanesti e de 150 de dolari pe mia de metri cubi, in timp ce pretul pentru cel importat se apropie de 400 de dolari.

Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Protestele faţă de războiul din Gaza s-au extins de la Columbia şi Yale la alte universităţi, în timp ce oficialii se străduiesc să disperseze o mişcare de protest în plină expansiune,...
Protestatarii israelieni au ars o masă simbolică de Paște în fața casei premierului Netanyahu: ”Cel mai rău premier” VIDEO
Protestatarii israelieni au ars o masă simbolică de Paște în fața casei premierului Netanyahu: ”Cel mai rău premier” VIDEO
Protestatarii israelieni au dat foc luni unei mese, simbol al cinei tradiţionale de Seder care marchează începutul Paştelui evreiesc, în faţa domiciliului prim-ministrului israelian Benjamin...
#proteste Bucuresti, #protest Finante, #proteste, #proteste Romania , #proteste