Vezi ce institutii ale Ministerului de Finante sunt blocate de proteste

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 10:25
6806 citiri
Vezi ce institutii ale Ministerului de Finante sunt blocate de proteste
Foto: Antena 3

Mai multe proteste au loc joi in tara, la institutiile care tin de Ministerul de Finante, angajatii urmand exemplul celor din Bucuresti, care au oprit lucrul pentru ca nu si-au primit stimulentele.

Angajatii Directiei de Finante Publice din Cluj protesteaza in curtea institutiei, iar in Baia Mare angajatii au oprit lucrul. Proteste au loc si in Deva, informeaza Realitatea TV.

Si la Constanta, aproape 50 de persoane se stransesera de dimineata in fata Directiei Financiare, pentru a protesta. Oamenii au pancarte pe care scrie "Functionar public=Sarac" si striga "Hotii!" si "Salarii decente!". Dupa primele ore ale diminetii, numarul acestora a trecut de 200. Ulterior, sute de angajati de la Taxe si de la Primaria Constanta li s-au alaturat in semn de solidaritate. In jurul orei 11.00, protestatarii au blocat un sens de circulatie al Bulevardului Mamaia.

Protestele s-au raspandit joi dimineata in tot judetul Constanta, programul cu publicul al administratiilor financiare si trezoreriilor din Mangalia, Medgidia, Eforie, Navodari, Ovidiu si Murfatlar fiind intrerupt.

Tot in jur de 200 de persoane au protestat si la Directia de Finante Timis, unde angajatii au anuntat ca sunt solidari cu colegii lor din toata tara.

La Iasi - aproximativ 350 de persoane s-au adunat pe holul Directiei Financiare, in semn de protest.

Angajatii din Directia Finantelor Publice Buzau s-au alaturat si ei protestului, peste 100 de angajati iesind in strada.

Cateva sute de angajati din mai multe administratii locale din judetul Olt, dar si politisti s-au solidarizat cu protestatarii de la Directia Generala a Finantelor Publice Olt, declansand proteste spontane joi.

La Directia Finantelor Publice Prahova circa 300 de angajati au venit la munca, dar nu au lucrat, ci au coborat in fata cladirii pentru a protesta.

Directiile din Baia Mare, Botosani si din Primaria Sectorului 1 al Bucurestiului s-au solidarizat si ei cu colegii lor din tara.

La Vaslui si Barlad aproximativ 200 de angajati de la DGFP si de la Inspectoratul Teritorial de Munca au inceput si ei protestele.

In Gorj, lucratorii au inceput si ei protestul la parterul cladirii Directiei Finantelor Publice, iar angajatii AJOFM si ITM au intrat in greva japoneza. In mod curios, seful institutiei, Ion Cupa, a declarat ca el nu stie de niciun protest, chiar daca se afla la etajul aceluiasi imobil, informeaza Acces Tv.

In Dambovita, numarul celor care au protesteaza a crescut de la circa 100 cati erau miercuri la peste 300 joi.

La Galati, salariatii de la Finante nu au protestat violent, dar au ocupat cateva camere din cladire, de unde urmaresc desfasurarea protestului la televizor.

In Vrancea, Bacau si Neamt oamenii au reinceput si ei protestele de dimineata, declarand ca nu se vor opri pana nu le vor fi satisfacute cererile.

In judetul Teleorman, angajatii protesteaza, dar au mentinut totusi munca la o "cota de avarie", astfel ca unele servicii mai functioneaza partial.

Protestatarii au ramas peste noapte la Finante

In Bucuresti, angajatii de la Ministerul de Finante au inceput protestul in fata institutiei inca de la ora 08.00, dupa ce aproape 300 de oameni si-au petrecut noaptea in institutie, spunand ca nu pleaca pana nu isi primesc banii.

Protestele spontane au izbucnit, miercuri, la sediul Ministerului dar si in diverse institutii (ANAF, Case de Pensii) din tara subordonate Ministerului de Finante sau al Muncii. Angajatii institutiilor din 11 judete au decis miercuri sa isi ceara drepturile.

Protestul continua la Finante - urmareste minut cu minut

Oamenii sunt nemultumiti pentru ca, in urma deciziei de neacordare a stimulentelor, au ramas cu salarii de sub 700 de lei. Multi angajati ai institutiilor au studii superioare, iar altii 20 sau 30 de ani de munca, iar reducerile veniturilor i-au lasat cu salarii de mizerie.

Premierul Emil Boc ramane insa ferm pe pozitii, spunand ca nu trebuie acordate stimulente salariale, in conditiile in care multor bugetari li s-au redus veniturile, iar acest lucru ar constitui un precedent.

Sindicalistii din politie si din educatie au anuntat ca angajatii din aceste domenii se solidarizeaza cu protestul finatistilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#protest Finante, #proteste tara Finante, #protest Minister Finante , #proteste