Protestele romanilor, prezentate Parlamentului European: Vrem justitie, nu coruptie! Vrem sa traim in lumina! (Galerie foto & Video)

Miercuri, 31 Ianuarie 2018, ora 11:00
5109 citiri
Protestele romanilor, prezentate Parlamentului European: Vrem justitie, nu coruptie! Vrem sa traim in lumina! (Galerie foto & Video)
Foto: Facebook / Siegfried Muresan

O expozitie cu imagini de la protestele care au avut loc in ultimul an in Romania a fost deschisa marti la Parlamentul European, printre invitati fiind si cativa dintre cei care de aproape doua luni participa la protestul mut "Va vedem din Sibiu!".

Unul dintre organizatorii evenimentului cu titlul "Romania in strada: Vrem justitie, nu coruptie" este europarlamentarul Monica Macovei.

Demersul a fost salutat si de seniorul Mihai Sora, unul dintre cei mai indragiti si respectati protestatari #rezist. Filosoful a subliniat ca are mare incredere in "spiritul civic" al tinerilor care ies in strada si e convins ca el "ne poate salva de impostura, de hotie, de asaltul, dezmatul si vacarmul neghiobiei", exprimandu-si speranta ca tinerii vor gasi la Bruxelles "fiinte responsabile" care sa ii asculte si sa ii inteleaga.

Citeste mai multe despre: Romanii care au organizat protestul mut din fata sediului PSD Sibiu au fost invitati la Bruxelles

Vernisajul expozitiei s-a bucurat de mare succes.

"Toti cei care ati venit la aceasta expozitie sunteti oameni liberi", a subliniat in discursul sau Monica Macovei.

"Aceasta este generatia care va schimba Romania si care va lumina Romania si o va duce pe drumul drept inainte. Repet, un drum luminat. Si o generatie compusa nu numai din tineri, e compusa din bunici, din parinti cu copii si din tineri. E o generatie care a inteles ca nu se mai poate asa, cu lichele, cu hoti si ca trebuie sa mergem inainte in lumina. Si de-asta au aprins luminile. Si vedeti lumini de jur imprejurul nostru, pentru ca tot ce vedeti sunt poze reale de la aceste demonstratii.

Imaginea pe care o transmit fotografiile expuse in Parlamentul European este despre un popor vibrant, despre oameni vibranti, puternici, determinati, care inteleg ce se intampla in Romania, care vor sa schimbe Romania, care isi asuma orice risc, isi iubesc tara si vor sa traiasca in lumina si vrem cu totii sa traim in lumina", a mai declarat, printre altele, Monica Macovei.

Fotografii din timpul evenimentului a postat pe Facebook si europarlamentarul PMP Siegfried Muresan, unul dintre participantii la protestele de la Bucuresti.

In plus, tinerii sibieni si-au exprimat intr-un mod inedit adeziunea la valorile UE.

Miercuri, de la ora 13:00 ora Romaniei, tinerii sibieni organizeaza un flashmob in fata Parlamentului European impotriva Legilor Justitiei, iar de la ora 15:00 Parlamentul European gazduieste o dezbatere privind rolul si locul Romaniei in UE, evenimentul urmand sa fie transmis live pe Facebook.

Totodata, miercuri la Bruxelles se afla si presedintele Klaus Iohannis, care va avea discutii cu presedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker si cu seful Consiliului European Dolad Tusk despre Legile Justitiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#proteste Romania Parlamentul European expozitie , #proteste
Comentarii