Romania, cuprinsa de proteste - manifestatiile continua, duminica, in toata tara

Duminica, 15 Ianuarie 2012, ora 10:49
5821 citiri
Romania, cuprinsa de proteste - manifestatiile continua, duminica, in toata tara
Foto: Arhiva

Manifestatiile de sustinere a fondatorului SMURD Raed Arafat si elanul revolutionar indreptat impotriva Legii Sanatatii si a presedintelui Traian Basescu vor continua, si duminica, in mai multe orase din tara.

Oamenii isi vor scanda nemultumirile, in strada, la Galati, Alba Iulia, Sibiu, Iasi sau Craiova, pentru a treia zi consecutiv. Manifestantii si-au dat intalnire in strada dupa ce pe reteaua de socializare Facebook a fost lansat un apel pentru participarea la mitinguri.

Startul manifestatiilor de duminica se da la Galati. Oamenii sunt chemati sa vina, de la ora 11:00, in centrul orasului, in semn de solidaritate cu Raed Arafat.

O ora mai tarziu, manifestatii similare sunt programate si la Alba Iulia, in fata Hotelui Cetate. "Nu lasati Alba Iulia sa ramana nepasatoare la durerea romanilor! Fiti solidari cu Bucuresti, Timisoara, Tg Mures, Brasov, Sibiu etc, fiti locuitori ai unei adevarate capitale si nu a unor sloganuri ieftine! Fiti romani si iubiti-va orasul si tara!", se arata in apelul de pe Facebook.

Tot la ora 12:00, sustinatorii lui Raed Arafat vor iesi in strada la Cluj, in Piata Unirii. O actiune similara va avea loc si la Iasi, la pranz, in fata Palatului Culturii.

Violente in Piata Universitatii: Batai cu pietre, gaze lacrimogene si raniti

Manifestatiile continua si la Craiova, de la ora 13:00, in Piata Operei din Timisoara, dar si la statuia ecvestra a voievodului Mihai Viteazul din centrul municipiului Oradea.

Si sibienii sunt chemati sa se alature manifestatiilor de sustinere a lui Raed Arafat si impotriva lui Traian Basescu. Oamenii sunt chemati in Piata Mare din centrul istoric al Sibiului, incepand cu ora 17:00.

De altfel, oamenii spun ca nu vor renunta la proteste si avertizeaza ca manifestatiile vor continua si in zilele viitoare.

Proteste la Universitate: Bataie si "Jandarmii e cu noi" - Reportaj foto-video

Manifestatiile pasnice destinate initial sustinerii fondatorului SMURD, Raed Arafat, au degenerat, sambata, in Capitala, in batai cu pietre, bastoane si gaze lacrimogene intre protestatari si jandarmi.

In ciuda frigului de afara, mii de participanti au venit la mitingul din Piata Universitatii, soldat cu lesinuri, raniti si zeci de retineri.

Bucurestenii scosi in strada de sentimentul pro-Arafat au ajuns sa isi verse pe jandarmi naduful pentru veniturile mici si masurile de austeritate sustinute de Cabinetul Boc si presedintele Traian Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#proteste Arafat Bucuresti, #proteste Arafat Anti Basescu , #proteste