Romanii au iesit din nou in strada pentru a spune NU gratierii coruptilor. "Nu vrem sa fim o natie de hoti!" Manifestantii au mers la Parlament pentru a le arata alesilor ca sunt cu ochii pe ei

Duminica, 07 Mai 2017, ora 22:46
73280 citiri
Romanii au iesit din nou in strada pentru a spune NU gratierii coruptilor. "Nu vrem sa fim o natie de hoti!" Manifestantii au mers la Parlament pentru a le arata alesilor ca sunt cu ochii pe ei
Foto: Ziare.com

Un nou protest fata de prevederile Legii gratierii si de jocurile care se fac in Parlament a avut loc, duminica, la Bucuresti. Oamenii s-au strans in Piata Victoriei, iar de acolo au pornit in mars spre Palatul Parlamentului.

"E ziua in care trebuie sa le spunem parlamentarilor, mai tare decat oricand: #VAVEDEM! Si trebuie sa ii facem sa inteleaga ca, atunci cand vor vota in plen amendamentele lui Serban Nicolae si Traian Basescu (de fapt resuscitarea OUG 13), ochii nostri vor fi atintiti asupra lor. Unii dintre ei au impresia ca, daca nu suntem in fata lor fizic inseamna ca nu suntem atenti. A venit vremea sa le aratam ca nu e asa", se arata pe pagina de Facebook Coruptia ucide.

Ziare.com a transmis LIVE desfasurarea protestului de la Bucuresti:

22:30 - Cateva sute de romanii nemultumiti s-au adunat, duminica, pe o vreme neprietenoasa, si au pornit in mars pe strazile Bucurestiului, spre Parlament, pentru a le arata celor care incearca de aproape 100 de zile sa-i scape pe corupti ca stau cu ochii pe ei.

Dupa ore intregi de mers prin ploaie, in care le-au transmis parlamentarilor ca nu au de gand sa cedeze, oamenii au inceput sa plece spre casele lor, suparati in continuare pe alesii pe care-i numesc "hotii", dar multumiti ca au incercat sa faca ceva impotriva acestora si nu au stat cu mainile-n san.

Foto: Ziare.com

21:44 - Se canta Imnul National al Romaniei, informeaza corespondentul Ziare.com la fata locului, care a insotit coloana de manifestanti pe tot parcursul marsului.

Protestatarii nu au putut sa lipeasca poze pe gardul Parlamentului, asa cum aveau de gand, pentru ca nu au putut sa treaca de cordonul de jandarmi.

Foto: Ziare.com

21:30 - Protestatarii au ajuns la Palatul Parlamentului, unde vor sa lipeasca de gard propriile fotografii, pentru a le arata parlamentarilor care vor sa schimbe legile in favoarea coruptilor ca sunt cu ochii pe ei.

"Zidul #VaVedem va fi primul lucru pe care parlamentarii il vor vedea luni, atunci cand vor sosi la sedinta de plen. Si vor sti ca mii de oameni sunt, inca, acolo", se arata in evenimentul de pe Facebook al protestului.

Foto: Ziare.com

21:10 - Coloana de manifestanti a ajuns in Piata Unirii, transmite corespondentul Ziare.com de la fata locului. Numarul protestatarilor a crescut pe parcursul marsului prin centrul Bucurestiului, iar acum multimea se indreapta spre Palatul Parlamentului. Se scandeaza "Justitie, nu coruptie!".

Foto: Ziare.com

20:40 - Protestatarii au ajuns in Piata Universitatii, unde scandeaza "Pacat de sangele varsat!", cu referire la victimele Revolutiei si Mineriadelor. Numarul lor a sporit pe parcurs, pana la cateva mii, dupa unele surse de la fata locului, iar jandarmii le-au permis sa ocupe prima banda de circulatie, in drum spre Piata Unirii.

Chestionat de Mediafax, fostul presedinte Ion Iliescu, inculpat in dosarul Mineriadei din 1990, sustinea chiar astazi ca nu este de acord cu protestele si nu intelege ce vor oamenii din strada.

Iliescu nu-i de acord cu protestele, la fel ca pe vremuri: Asta ne trebuie acum?

Foto: Ziare.com

20:05 - Coloana protestatarilor a ajuna in Piata Romana. Oamenii striga "Ploua, ninge, uniti vom invinge!".

Foto: Ziare.com

19:43 - Multimea stransa in Piata Victoriei din Bucuresti a plecat in mars spre Palatul Parlamentului, prin centrul Bucurestiului, transmite corespondentul Ziare.com. Circulatia rutiera nu a fost blocata, iar protestatarii merg pe trotuar. Este vorba de cateva sute de persoane, care scandeaza "Nu vrem sa fim o natie de hoti".

Foto: Ziare.com

19:15 - Aproximativ 100 de persoane s-au adunat in Piata Victoriei pentru a protesta fata de tentativele de a-i scapa pe corupti, pentru cea de-a 97-a zi la rand, transmite corespondentul Ziare.com la fata locului. Oamenii striga "Vrem sa plecam!" si asteapta blocarea circulatiei, pentru a pleca in mars.

Foto: Ziare.com

17:45 - In ciuda norilor care s-au scuturat peste Bucuresti, oamenii incep sa se se stranga in Piata Victoriei. Printre primii sositi se numara si Tudor Chirila, care a si transmis un mesj video live.

"Nu suntem multi, dar - stiti ceva? - maine, cand lucrurile poate nu vor lua turnura pe care o asteapta miile de oameni care au fost in piata, aici, in februarie, eu macar o sa fiu impacat ca am venit si mi-am exprimat pozitia vizavi de gratierea penalilor si a coruptilor", a spus Tudor Chirila. "Si nici nu ploua asa tare. In februarie vremea a fost mult mai nasoala", a mai adaugat cantaretul.

Foto: Ziare.com

Foto: Ziare.com

- Traseul marsului de protest -

Miercuri seara, dupa votul dat de comisia juridica, sute de oameni au iesit in strada in Bucuresti si in alte mari orase. A fost a 93-a seara de protest continuu in Piata Victoriei, dupa adoptarea OUG13 in noaptea de 31 ianuarie.

Dupa cateva ore de proteste, premierul Sorin Grindeanu si presedintele PSD, Liviu Dragnea, au declarat public ca nu sustin gratierea coruptilor.

Citeste si alte reactii:

Joi dimineata, senatorii din Comisia Juridica au dat un nou vot pe controversatele amendamente si de data aceasta le-au respins. Cu toate astea, joi seara oamenii au iesit din nou in strada.

"Protestele anti-coruptie trebuie sa continue si sa se intensifice (...) pana la respingerea definitiva in plen a proiectului de lege privind gratierea. Decizia de astazi de a nu mai gratia pedepsele pentru fapte de coruptie este o victorie a societatii civile, insa doar un mic pas inapoi al majoritatii parlamentare", au declarat organizatorii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#protest legea gratierii, #protest duminica gratiere , #proteste