Sindicalistii anunta proteste in toata tara daca Guvernul chiar va transfera contributiile sociale catre angajat

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 21:21
4361 citiri
Sindicalistii anunta proteste in toata tara daca Guvernul chiar va transfera contributiile sociale catre angajat
Foto: Arhiva Ziare.com

Blocul National Sindical (BNS), care cuprinde 40 de federatii profesionale, atat din sectorul public, cat si cel privat, ameninta cu mai multe proteste in strada la nivel local, in perioada 30 octombrie - 10 noiembrie, dar si cu un miting de amploare in Bucuresti, in cazul in care Guvernul nu renunta la transferul integral al contributiilor sociale in sarcina angajatului.

"BNS face apel la Guvernul Romaniei sa renunte la implementarea masurii de reducere a costului cu forta de munca al angajatorului prin transferul contributiilor sociale integral in sarcina salariatilor, in special avand in vedere faptul ca deja a luat astfel de decizii de incalcare a propriului Program de Guvernare in favoarea capitalului", spun reprezentantii Blocului National Sindical.

Ei sustin ca pot identifica masurile alternative pentru a asigura sustenabilitatea sistemului de securitate sociala, dar nu isi asuma obiectivul Guvernului de a reduce costul cu forta de munca in favoarea angajatorilor.

"Ne aratam deplina disponibilitate pentru a identifica un set de masuri alternative pentru a asigura sustenabilitatea sistemului de securitate sociala. Nu ne asumam insa obiectivul Guvernului vizat prin aceasta masura, respectiv cel de reducere a costului cu forta de munca in favoarea angajatorilor!", subliniaza BNS.

Astfel, in cazul in care Guvernul nu va renunta la transferul integral al contributiilor sociale in sarcina salariatului si la desfiintarea celor patru fonduri speciale, sindicalistii vor organiza, in 23 octombrie, pichete in toate orasele resedinta de judet, iar in perioada 30 octombrie - 10 noiembrie, cel putin 10 manifestatii de strada la nivel local.

De asemenea, in functie de reactia Guvernului, sindicalistii vor lua in calcul organizarea unui miting de amploare in Bucuresti.

"In cazul in care Guvernul Romaniei, ignorand solicitarile si protestele nostre, va emite ordonante prin care sa aduca modificari atat Codului Fiscal, cat si legislatiei in domeniul securitatii sociale, Biroul Executiv BNS a decis urmarea tuturor cailor legale pentru contestarea acestora, atat pe plan intern cat si international", mai spun sindicalistii.

Miercuri, Puterea decide cum va proceda cu transferul contributiilor, dar nu numai.

Citeste si ce au spus liderii sindicali dupa o intalnire cu reprezentantii Guvernului, pe tema transferului contributiilor sociale la angajat. Acest transfer al contributiilor catre angajat scoate periodic oamenii in strada, incepand cu luna septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proteste BNS transfer contributii, #proteste sindicalisti bucuresti, #proteste transfer contributii angajat , #proteste
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Inteleg sa iesi in strada cand iti taie salariul! Dar sa iesi cand
Poza bum
bum
rank 5
scartz si partz cu trantorii sindicalisti pamfletari !