Sindicalistii din Armata au dat foc pozelor cu Basescu: "Ardeti sobolanul!"

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 14:06
8421 citiri
Sindicalistii din Armata au dat foc pozelor cu Basescu: "Ardeti sobolanul!"
Foto:Realitatea TV

Militarii in rezerva si in retragere, care au participat luni la un miting langa Palatul Cotroceni, au ars portretele lui Traian Basescu si Gabriel Oprea, dar si o sapca de marinar, in semn de protest.

Militarii disponibilizati au scandat: "Dati-i foc!", "Ardeti sobolanul", "Jos Basescu!","Miroase a par de javra" sau "Miroase a sorici", dupa care au scandat in cor "Iesi afara, javra ordinara!".

Pensionarii militari au depus langa o groapa, in mod simbolic, si o coroana de flori, despre care au spus ca este "in memoria defunctului regim Basescu, fara regrete".

Nici alti membri ai coalitiei de guvernare nu au fost uitati:"Hotii!", "Nesimtitii!", "Sa se duca unde vor, Basescu, Oprea si cu gasca lor!"Anastase judecata!". "Armata e cu noi", "Moarte tradarilor", "Traiasca Armata Romaniei".

Fostii militari aveau si afise pe care scria "Don Basescu n-o sa poti, sa ne ciuruiesti pe toti" si "Totul este sub control. Ti-am indatorat si stra-stranepotii".

Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, au fost celelalte tinte predilecte de pe pancarte. "Cel mult a comandat mici si bere. General fara armata", sau la adresa Robertei Anastase "127 de la Miss plus 80 in sala egal 170. Asa se voteaza legile".

Circa 1.000 (3.000 conform organizatorilor ) de foste cadre militare protesteaza fata de noua lege a pensiilor, care ii trece in sistemul public de pensii, dar si fata de reducerea veniturilor. Ei au cerut sa discute cu presedintele Traian Basescu si au acuzat faptul ca acesta refuza sa dialogheze.

La protest si-a facut aparitia si secretarul de stat din MAI, Valentin Fatuloiu, responsabil pentru Ordinea si Siguranta Publica, moment in care membrii SCMD au strigat ca oficialul ar fi venit pentru ca e "cu inima alaturi de militari".

Protestul din fata Presedintiei e programat sa dureze pana la orele 15.00. La protest participa reprezentanti ai filialelor Sindicatului Cadrelor Militare din Olt, Botosani, Buzau, Sibiu, Arges, Prahova, Valcea, Braila, Galati, Tulcea, Constanta, Dolj.

Presedintele sindicatului, Mircea Dogaru, a declarat ca la protest vor participa doar membrii sindicatului si ca nu a acceptat participarea unor organizatii ale revolutionarilor care si-au manifestat intentia de a participa si ele la protest.

Fostele cadre militare au mai protestat si la Cluj, unde au aprins lumanari, in Alba si in Timis, unde au suflat in vuvuzele in fata prefecturii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ardere poze Basescu, #protest militari disponibilizati , #proteste
Comentarii
Poza Dumi10
Dumi10
rank 5
Poza Westrop
Westrop
rank 5
pensionarii comunisti si securisti, care s-au balacit in bani pentru activitatile lor impotriva romanilor, in timpul ceausist, vor sa aiba in continuare pensii nerusinate