Ziare.com

Sindicalistii din Sanatate au protestat in fata Ministerului de Finante: Nu e drept sa fim pedepsiti

de Irina Olteanu
Miercuri, 06 Martie 2019, ora 13:27

   

Sindicalistii din Sanatate au protestat in fata Ministerului de Finante: Nu e drept sa fim pedepsiti
Sute de sindicalisti din cadrul Federatiei Sanitas au protestat, miercuri, in fata Ministerului de Finante, fiind nemultumiti de modificarile aduse de OUG 114 cu privire la salarii si pensii.

"Scoaterea din plafonul de 30% a sporului de continuitate este un lucru care pe noi ne afecteaza foarte tare si nu putem acorda sporurile de sambete, duminici, pentru sarbatori legale, in care cei din sistemul sanitar lucreaza. Au ajuns colegii nostri sa primeasca 1%, in loc de 100% pentru aceste zile lucratoare.

Noi asiguram continuitatea in spitale si nu e drept sa fim pedepsiti pentru acest lucru. Ministerul Finantelor este initiatorul OUG 114 si tot ministrul Finantelor trebuie sa rezolve aceasta situatie in care ne-a adus", a declarat Sandu Romeo, vicepresedintele Sanitas, la Digi24.*
Foto: Facebook/Federatia Sanitas din Romania


Sindicalistii din Sanatate mai acuza faptul ca Legea cadru a salarizarii bugetare nu a oferit venituri corespunzatoare si echitabile tuturor categoriilor profesionale angajate in sistem.

"Actele normative aparute ulterior, care ar fi trebuit sa corecteze omisiunile si discrepantele, nu fac decat sa le accentueze si sa sporeasca nemultumirile angajatilor", afirma Sanitas intr-un comunicat.

Totodata, sindicalistii subliniaza ca, contrar promisiunilor, ianuarie 2019 nu a adus cresteri reale de venituri salariatilor care urmau sa beneficieze de acestea, iar celor care au beneficiat de cresteri salariale in martie 2018, limitele impuse de OUG 114 le-au produs scaderi ale veniturilor.

"Lipsa de echilibru in materie salariala indusa de legislatia ultimilor doi ani afecteaza relatiile interumane, dezbina categoriile profesionale, scade resursa umana si afecteaza calitatea actului medical", mai precizeaza Sanitas.

Iata lista revendicarilor Federatiei SANITAS:
  • Eliminarea din plafonul de 30% a indemnizatiei de hrana si a sporului pentru asigurarea continuitatii activitatii in unitatile sanitare si de asistenta sociala.
  • Calcularea sporurilor si a garzilor la salariul de baza actual pentru toti salariatii din sistemul sanitar si cel de asistenta sociala.
  • Asigurarea finantarii cresterilor salariale prin transfer de la bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.
  • Includerea contravalorii indemnizatiilor pentru concediile de odihna si pentru concediile medicale in suma salariilor de baza de la nivelul ordonatorului de credite.
  • Eliminarea inechitatilor in ceea ce priveste aplicarea Regulamentului de sporuri.
  • Corectarea inechitatilor din Legea 153/2017 si includerea in Anexa II a tuturor categoriilor de personal din sanatate si asistenta sociala.
  • Negocierea si semnarea Contractului Colectiv de Munca la nivelul Sectorului - Sanatate. Activitati sanitar-veterinare.


Urmeaza ca sindicalistii sa picheteze in 13 martie Ministerul Sanatatii, pe 20 martie Ministerul Muncii, iar pe 3 aprilie este anuntat un miting in Bucuresti.Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4188 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Protestele din natiunea romana vor disparea in viitorul apropiat

Cine protesteaza acolo? Niste romani? Roman este un termen pe care Macron nu-l poate suferi, il va interzice prin Lege Dictatoriala Europeana.
In Noul Auschwitz European visat de Macron,natiunile vor fi transformate in colectivitati numerotate, dar numere europene.
In Noul Auschwitz European visat de Macron, protestele vor fi in cadrul unei colectivitati numerotate, dar numar european.
Dar Macron va linisti protestele cu 100 de euro, asa cum a facut in colectivitatea lui locala numerotata european de catre el.
In Noul Auschwitz European, persoanele umane vor fi transformate in indivizi numerotati(animale), dar numere europene.
Umanitatea se afla la apusul ei!

 

mai du.te ba in p motii

cu macronul tau.Mai bine ureaza.i de "bine" pesedeului.ce ne tot f la dap cu macroul tau?cara.te in franta!

Mi se pare ciudat.

Tot cei care au avut in ultimii ani mariri peste mariri de salarii protesteaza sau sunt nemultumiti.
Nu cei care au ramas cu salarii foarte mici in comparatie cu acestia.

 

Cum sa ia o asistoanta

6000 ron,cu spaga 9000 net?la ce firma particulara ia banii astia?si tot ei sint nemultumiti?ptr 4 ore da asa zisa munca pe zi!
plecati ba si lasati.ne!aducem ciori,maimutoi din africa,indieni,sint mai huni decit voi.

*** cu motz

Un protest pt situatia din spitale cam pe cand ? sau nu puteti vedea mai departe de propriul buzunar ?

 

pentru asta baroane

ar trebui sa te prezinti tu zilnic in piata victoriei
asa se face


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor