Sindicalistii incep luni protestele fata de Codul Muncii

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 13:44
1848 citiri
Sindicalistii incep luni protestele fata de Codul Muncii
Foto: Arhiva

Sindicalistii au anuntat miercuri ca protestele prin care isi arata nemultumirea fata de forma actuala a Codului Muncii, la nivel de judete, vor incepe de luni, 26 februarie 2011, si se vor incheia in data de 18 martie.

Iar in ziua in care se va dezbate si se va vota eventuala motiune de cenzura vor organiza un miting la Bucuresti, in fata Palatului Parlamentului.

De asemenea, reprezentantii confederatiilor sindicale CNSLR-Fratia, CNS Cartel Alfa, CSDR, BNS si Meridian mai anunta ca vor asista din sala la dezbaterea motiunii si din acea zi va fi declansata si greva de avertisment, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"In cazul in care Guvernul Boc va avea castig de cauza si legea de modificare a Codului Muncii va fi trimisa spre promulgare la Presedintie, cele cinci confederatii vor organiza un al doilea miting, in fata Palatului Cotroceni. Mitingul va avea loc in ziua in care Guvernul va trimite legea pentru a fi promulgata si concomitent, se va declansa greva generala la nivel national", mai anunta sindicalistii.

Pentru a putea sa declanseze greva generala toate organizatiile sindicale vor organiza adunari la nivel de sindicat si vor strange semnaturi de la lucratori, data limita fiind 14 martie 2011.

Protest pe Codul Muncii: Sindicatele vor un milion de oameni in strada

Liderii sindicatelor Cartel Alfa - Bogdan Hossu, CNSLR "Fratia" Marius Petcu si Blocul National Sindical-Dumitru Costin, au tinut o conferinta de presa, luni, in care au amenintat ca vor declansa procedurile de protest fata de varianta de Cod al Muncii pe care o pregateste Guvernul si ca vor crea un "comitet de criza" al sindicatelor.

"Speram, contabilizand listele de semnaturi, sa atingem lista de 1 milion de oameni pentru ca la votarea sau promulgarea Codului Muncii sa putem intra in actiuni de protest. Momentul e foarte diuficil pentru miscarea sindicala. Va fi o pierdere pe care o vom avea si care va fi foarte greu, daca nu imposibil de reparat in perioada urmatoare. Credem ca putem salva in ultimul moment aceasta decizie abrupta a Guvernului. Romanii sunt constienti de pericolul care-i paste", a declarat Marius Petcu.

Boc: Coalitia propune asumarea raspunderii pe Codul Munci

Premierul Emil Boc a anuntat, luni, ca liderii Coalitiei de guvernare propun asumarea raspunderii Guvernului in Parlament pe Codul Muncii, precizand ca in perioada urmatoare vor avea loc consultari si cu grupurile parlamentare.

Copresedintele USL, Victor Ponta, a anuntat marti, in urma discutiilor cu reprezentantii patronatelor si sindicatelor, ca va propune colegilor din USL sa depuna motiune de cenzura in cazul in care Guvernul isi va asuma raspunderea pe actuala forma a Codului Muncii.

"In cadrul USL vom sustine ideea introducerii unei motiuni de cenzura in cazul angajarii raspunderi. Procedura este gresita, textul este gresit si aceasta situatie trebuie blocata pentru a apara cei 4 milioane de salariati si pentru a creea conditii ca restul de 5 milioane sa intre in legalitate. In forma actuala, situatia angajatului va fi dupa un model al anului '30", a declarat liderul social-democrat.

USL depune motiune de cenzura daca Guvernul isi asuma Codul Muncii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#proteste luni codul muncii, #proteste judete Romania , #proteste