Sute de bucuresteni protesteaza fata de retrocedarea unei parti din Parcul IOR

Sambata, 13 Aprilie 2013, ora 16:47
3923 citiri
Sute de bucuresteni protesteaza fata de retrocedarea unei parti din Parcul IOR
Foto: Evenimentul Zilei

Aproximativ 600 de persoane protesteaza, sambata, fata de retrocedarea a 12 hectare din Parcul IOR din Capitala. Un negociator al Jandarmeriei a stat de vorba cu bucurestenii nemultumiti.

Protestatarii s-au strans in fata bisericutelor de lemn si au semnat, in numai o ora, o scrisoare deschisa ce va fi inaintata Primariei Sectorului 3, dar si altor institutii. Initiativa apartine unor familii si tineri care locuiesc in apropierea Parcului IOR, promovand evenimentul pe retelele sociale, potrivit Evenimentul Zilei.

Un sfert din parcul IOR, retrocedat - Robert Negoita da vina pe Videanu

"Ne-am simtit de atatea ori bine pe aleile sale si vrem sa ne implicam activ in protejarea acestui spatiu si in apararea drepturilor comunitatii locale", au scris initiatorii pe pagina de Facebook a manifestarii. La protest sunt prezenti atat copii care vor sa isi pastreze locul de joaca, dar si reprezentanti ai unor ONG-uri, precum Nicusor Dan.

Oamenii se tem ca pe acel teren vor fi construite mall-uri sau blocuri, ceea ce i-ar afecta pe toti bucurestenii. "Eu as spune ca cea mai buna solutie este expropierea, nu negocierea. Ar fi mult mai ieftin asa. Sa fie declarat teren de utilitate publica si proprietarul sa fie evident despagubit cu bani", si-a dat cu parerea un protestatar.

De cealalta parte a baricadei, fortele de ordine incearca sa tina multimea in frau, Jandarmeria trimitand chiar un negociator la locul mitingului.

Robert Negoita: Parcul IOR va fi distrus! Basescu, Videanu si Liviu Negoita, partasi la dezastru

Scrisoare deschisa ce va fi trimisa autoritatilor

Tinand seama ca:

Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost I.O.R.) din Capitala este situat in una din cele mai dense zone din Capitala, in jurul parcului locuind aproximativ 300.000 de persoane pentru care parcul este singura oaza de verdeata;

Parcul polarizeaza un mare numar de familii cu copii, biciclisti, tineri ce practica diferite sporturi.

In prezent Bucurestiul ocupa al doilea loc pe lista celor mai poluate capitale din Uniunea Europeana;

Cartierul Titan inregistreaza periodic o calitate scazuta a aerului si niveluri ridicate de pulberi in suspensie;

Solicitam:

1. Pastrarea spatiului verde existent, curatarea si amenajarea spatiului de 12 Ha printr-o intelegere amiabila cu proprietarul.

2. Gasirea solutiei in vederea recuperarii legale a zonei retrocedate. Un model poate fi precedentul Parcului Bordei, unde Primaria a negociat si rascumparat terenul aferent parcului; Schimb de terenuri cu proprietarul sau orice varianta posibila astfel incat de cele 12 Ha de spatiu verde din IOR sa beneficieze cetatenii.

3. Comunitatea locala spune un NU categoric oricarei constructii pe cele 12 Ha, orice demers in acest sens va fi boicotat.

4. Reintroducerea in circuitul public al parcului a suprafetei de aproximativ 5000 mp cu iarba si copaci ce a fost scoasa din Parcul A.I. Cuza (IOR) - Teren amplasat langa serele ADP.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#protest Parc IOR, #protesc IOR, #miting Parc IOR, #retrocedare parc IOR , #proteste