Sute de mineri s-au blocat in subteran, nemultumiti ca nu si-au primit salariile la timp

Marti, 06 Decembrie 2016, ora 08:14
2661 citiri
Sute de mineri s-au blocat in subteran, nemultumiti ca nu si-au primit salariile la timp
Foto: Facebook/Mina Paroseni

Peste 350 de mineri de la Paroseni si Uricani, din Valea Jiului, s-au blocat in subteran, nemultumiti ca nu si-au primit salariile la timp.

La mina Uricanu s-au blocat in subteran 47 de mineri din schimbul patru si 78 de mineri din schimbul intai, in timp ce la mina Paroseni protesteaza in subteran 27 de mineri din schimbul trei, alti 64 din schimbul patru si 141 din schimbul intai. In total, 357 de mineri de la cele doua mine au oprit lucrul, cerandu-si salariile.

"Protestul este legat de drepturile salariale. Avansul la salariu ar fi trebuit achitat in 29 noiembrie, insa banii nu au intrat nici astazi. Mina Paroseni, la fel ca si cea de la Uricani, apartin de Societatea Nationala de Inchideri Mine, iar celelalte: Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan apartin de Complexul Energetic Hunedoara. In Vulcan sunt doua mine, Vulcan si Paroseni. Cei de la Vulcan si-au luat banii, cei de la Paroseni nu.

Oamenii vorbesc intre ei, normal ca sunt nemultimiri. Au fost probleme legate de incasari luna de luna in ultimul an, dar s-au gasit solutii intotdeauna", spunea luni presedintele Sindicatului Huila din Valea Jiului, Laszlo Domokos.

Marti dimineata, el a declarat ca o comisie formata din ortaci si lideri de sindicat va merge sa discute cu conducerea Societatii de Inchideri Mine.

"Am stabilit (...) sa formam o delegatie de patru persoane, doua de la mina Uricani si doua de la Paroseni, cate un lider de sindicat si cate un miner de la fiecare, care va merge la Societate, unde vom discuta, vom lua legatura cu Ministerul Energiei si vom solicita sa intermedieze intre noi si CEH, sa ne asigure macar salariile pe decembrie si ianuarie", a spus Domokos.

La Mina Paroseni extragerea carbunelui va fi oprita la finalul anului viitor, potrivit calendarului de inchidere a minelor.

UPDATE 14.30: Minerii de la exploatarile de huila Uricani si Paroseni isi vor primi banii de salarii in cursul zilei de marti, dupa ce in conturile Societatii Nationale de Inchideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ) a fost virata subventia pentru minerit aferenta lunii octombrie, a declarat pentru Agerpres presedintele Sindicatului "Huila", Laszlo Domokos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#protest subteran salarii, #protest mineri Valea Jiului, #protest mine Paroseni Uricani , #proteste
Comentarii
Poza Yuan
Yuan
rank 1
Ca sa primesti un salariu,trebuie sa produci ceva