Trafic blocat in centrul Capitalei: Ciobanii iau cu asalt Parlamentul

Marti, 15 Decembrie 2015, ora 12:30
6673 citiri
Trafic blocat in centrul Capitalei: Ciobanii iau cu asalt Parlamentul
Foto: Antena 3

Ciobanii care protesteaza, marti, s-au imbrancit cu jandarmii si au incercat sa sara gardul Palatului Parlamentului.

Desi protestul este unul autorizat pana la ora 17:00 intr-un spatiu delimitat, crescatorii de ovine au ocupat si un bulevard din fata Parlamentului, potrivit B1 TV.

Ciobanii spun ca modificarile aduse Legii vanatorii le incalca dreptul la proprietate, le limiteaza posibilitatea de a infiinta culturi agricole si, nu in ultimul rand, le impune cati caini sa aiba la stana.

"Cine a mai vazut sa ai un singur caine la stana? Vin parlamentarii sa ne pazeasca noua oile? Pe noi nu ne asculta nimeni, de aceea, am trecut mai departe la rupt cordonul. O sa facem o delegatie care sa mearga la Camera Deputatilor sa ne asigure aceste revendicari", a declarat unul dintre protestatari.

Manifestantii au talangi si striga scandari precum "Opriti-i pe braconieri/Nu lasati cainii someri!".

Protest mioritic la Palatul Parlamentului: Ciobanii au iesit in strada

"Activitatea de protest era una declarata conform legii, insa trebuia sa se desfasoare in spatiul delimitat din zona Izvor. In urma cu cateva minute, protestatarii au rupt cordonul de jandarmi si au intrat pe carosabil, pe Bulevardul Natiunilor Unite. Noi ne-am luat masuri de siguranta ca activitatea institutiilor si traficul in zona sa nu fie perturbate", a declarat Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti.

Update 12:30 Mii de ciobani au intrat in curtea Palatului Parlamentului. Senatorul Cristiana Anghel a iesit din Parlament, sa stea de vorba cu oierii, insa aceasta a fost huiduita de ciobani. "Le-am transmis ca le sustin revendicarile, sa mai aiba rabdare o ora, ma duc inauntru, stabilim un grup de parlamentari care sa stea de vorba cu ei, pregatim o initiativa legislativa sa abrogare a prevederilor care ii deranjeaza", le-a spus Anghel jurnalistilor. Ciobanii s-au declarat nemultumiti si au transmis ca vor sa vorbeasca direct cu ministrul Agriculturii. "Ministrul azi e, maine nu e, eu sunt parlamentar ales in Parlamentul Romaniei, eu fac legea. Prostule!", i s-a adresat Anghel unui cioban.

Protestul a fost organizat de mai multe asociatii de crescatori de animale din Romania, in special de catre Agrostar si Asociatia crescatorilor si exportatorilor de bovine, ovine, porcine din Romania. Potrivit organizatorilor, la manifestatie ar fi urmat sa participe 3.000 de persoane.

Potrivit prevederilor legislative, ciobanii vor putea detine la ses un singur caine de paza la stanga, cei de la deal vor avea doi caini, iar cei de la munte trei caini. Legea vine si cu amenzi, de pana la 1.500 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ciobani imbranceli jandarmi, #ciobani protest Palatul Parlamentului , #proteste
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
E-adevărat c-au ca strigăt de luptă „Toți ciobani-n Parlament!”?