Weekend plin de proteste la Bucuresti: Maraton al democratiei, Operatiunea Tricolorul si Revolutia Luminii

Sambata, 11 Februarie 2017, ora 08:37
18555 citiri
Weekend plin de proteste la Bucuresti: Maraton al democratiei, Operatiunea Tricolorul si Revolutia Luminii
Foto: Arhiva Ziare.com

Nemultumirile romanilor la adresa Guvernului nu dispar, iar wekeendul se anunta unul plin de evenimente organizate in semn de protest.

Inainte de protestul de sambata seara, romanii sunt asteptati la un maraton al democratiei, de la ora 15:00.

"Sambata, 11 februarie, rezistam pasnic, protestam pasnic, alergam pasnic. Pe trotuarele din jurul Guvernului, Bd. Aviatorilor si Kiseleff, alergand 42 de km, vom face un alt fel de protest: un maraton al democratiei.

Dupa 10 zile-maraton de proteste trebuie sa le aratam ca nu renuntam la aceasta cursa a bunului-simt, a eliberarii si a unei Romanii mai bune. Speram ca la finalul maratonului sa putem aduce vestea victoriei, sa ne atingem scopul", se anunta pe pagina de Facebook "Rezistam pasnic, protestam pasnic, alergam pasnic", unde se precizeaza ca trei persoane vor participa la maraton, dar ca spera sa li se alature si altii, macar pentru a-i incuraja.

Sambata seara in fata Guvernului este organizat un protest la care sunt invitati si romani din tara sau din diaspora.

"Peste 300.000 de persoane au protestat in Piata Victoriei, dar Guvernul PSD/ALDE nu si-a asumat nicio responsanilitate. Ar putea face oricand ceva asemanator.

Nu putem sa traim cu ochii pe Constitutie si pe sedintele de zi sau noapte ale unui guvern numit de grupuri de interese care au acaparat partide", se anunta pe pagina de Facebook a evenimentului..

Duminica se anunta un protest de amploare in Capitala, unde sunt asteptati oameni din toata tara si chiar unii care au venit special in tara pentru eveniment.

"Invitati-va prietenii si haideti duminica sa facem istorie! Peste 1.000.000 de oameni la Bucuresti", este anuntul de pe pagina de Facebook Duminica, 12 februarie, toti romanii vin la Bucuresti.

La protestul de duminica se va organiza si un flashmob in semn de protest fata de clasa politica actuala, se anunta pe pagina de Facebook Mobilizare generala intr-un MEGA Flashmob!.

Si tot duminica cei care vor participa la protest sunt rugati sa vina la ei cu un material rosu, galben sau albastru pentru a crea cel mai mare tricolor uman.

"Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa veniti cu un material de culoare: ROSU, GALBEN sau ALBASTRU + o LANTERNA. In ajutorul vostru vom veni cu foi de aceasi culoare pe care la ora 21:00 ni le vom ridica deasupra capului si vom lumina cerul in culorile TRICOLORULUI.

Ne vom organiza pe trei sectoare: (cum privesti spre Guvern)

1. Stanga Palatului Victoria -> ROSU

2. Centru -> GALBEN

3. Dreapta Palatului Victoria - ALBASTRU", se arata pe pagina de Facebook Operatiunea Tricolorul + Revolutia Luminii.

Aceste evenimente au loc doar in Capitala, insa weekendul se anunta unul plin de proteste in toata tara.

A.G.

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#proteste weekend, #proteste Guvern weekend, #proteste guvern Grindeanu , #proteste