Ziua protestelor in Bucuresti si in tara: Catuse inainte de paine! La Brutarie!

Joi, 23 Iunie 2016, ora 09:24
24471 citiri
Ziua protestelor in Bucuresti si in tara: Catuse inainte de paine! La Brutarie!
Foto: Facebook/Protest #farapenali. Impreuna curatam Parlamentul

Parlamentarii au reusit prin voturile din ultimele doua zile sa starneasca furia mai multor romani care vor protesta, joi seara, in Bucuresti, dar si in Cluj Napoca, si Timisoara.

Astfel, intre ora 18:00 si 22:00 se anunta un protest in Bucuresti, la Piata Universitatii, la Fantana, la care au de gand sa mearga sute de participanti, in ciuda caldurii toropitoare. Manifestarea este organizata de Uniti Salvam sub numele de La Brutarie!.

In acelasi interval orar si in acelasi loc este organizata si alta manifestatie de Micul Estet sub numele de Catuse inainte de paine!. Sub acelasi nume va avea loc un protest si in Cluj Napoca, intre 18:00 si 21:00, in Piata Unirii.

"Joi, 23.06.2016, ne vedem in strada! O ultima dovada ca stam cu ochii pe ei inainte sa intre in vacanta!

Daca ne strangem indeajuns de multi, este posibil sa nici nu mai intre in vacanta. Cel putin nu in vacanta platita de noi!", scrie pe pagina evenimentului.

Pe de alta parte, PACT (Platforma Actiunea Civica a Tinerilor) anunta organizarea evenimentului #farapenali (Zona Conataminata - in curs de curatare), un flashmob la Piata Romana, iar apoi cei prezenti se vor alatura protestelor din Piata Universitatii. Initial, se anuntase ca vor merge in Piata Constitutiei, dar miercuri seara organizatorii au decis sa se alature celorlalte doua manifestatii de la Piata Universitatii.

Timisorenii nemultumiti sunt asteptati si ei joi seara la un protest organizat in Piata Operei. "Nu mai toleram nesimtirea voastra! In noiembrie veti ramane acasa", se anunta pe pagina de Facebook a evenimentului.

La baza protestelor stau deciziile parlamentarilor din ultimele zile. Acestia au votat, miercuri, proiecul de lege prin care conflictul de interese este dezincriminat. Marti, Senatul a reexaminat si adoptat legea referitoare la pensiile alesilor locali, care a fost declarata neconstitutionala de CCR. Tot marti, Senatul a respins solicitarea DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale a senatorului PSD Titus Corlatean, acuzat de abuz in serviciu si impiedicarea drepturilor electorale in dosarul votului dat in diaspora la alegerile prezidentiale din 2014.

A.G.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#proteste Bucuresti, #proteste parlamentari Bucuresti, #protest Cluj Napoca , #proteste