Conducerea Statului Major, consternata de activitatile locotenentului protestatar

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 19:40
14787 citiri
Conducerea Statului Major, consternata de activitatile locotenentului protestatar

Conducerea Statului Major General se declara "consternata" de activitatile si "solutiile pentru administrarea tarii" ale locotenentului-protestatar Gheorghe Alexandru, intr-un comunicat MAPN remis redactiei Ziare.com.

"Locotenentul Gheorghe Alexandru a fost primit, miercuri, la raportul comandantului unitatii militare in care este incadrat, pentru a-i expune gestul participarii sale la mitingul de protest organizat in Piata Universitatii si pentru a-i prezenta 'viziunea sa asupra administrarii statului roman' si 'solutiile sale pentru situatia actuala'", se arata in comunicatul de presa.

Gheorghe Alexandru a solicitat ca, potrivit regulamentelor militare, aceasta problematica sa fie considerata un raport, sa fie inaintata ierarhic conducerii Statului Major General si sa i se raspunda pana la data de 26 ianuarie, ora 16:00.

Textul aminteste si "solutiile" prezentate de locotenentul Gheorghe Alexandru si facute publice de catre acesta:

"1. Dizolvarea sau desfiintarea Parlamentului;

2. Invocarea starii de urgenta in tara;

3. Conducerea tarii si administrarea statului roman de catre Armata; locotenentul Gheorghe Alexandru sa faca parte din Consiliul Militar care, in viziunea sa, ar urma sa gestioneze destinele tarii, iar ofiterului sa ii revina 50% din puterea de

decizie;

4. Aducerea regelui ca sef al statului si instaurarea monarhiei constitutionale; Monarhia constitutionala este o solutie, avand Armata ca garant al democratiei si

suveranitatii, potrivit Constitutiei."

In comunicatul MAPN se arata ca, in urma actiunilor ofiterului din data de 23 ianuarie, in conformitate cu art. 55 din "R.G.-3, Regulamentul disciplinei militare", comandantul Flotilei 71 Aeriena din Campia Turzii a ordonat, la 25 ianuarie 2012, constituirea Consiliului de judecata al ofiterilor si judecarea locotenentului Gheorghe Alexandru, in temeiul prevederilor art. 35 din Legea nr. 80/1995 si ale art. 9 alin. (1) si art. 11 din "R.G.-8, Regulamentul consiliilor de judecata".

Toate actiunile si declaratiile facute de ofiter se vor constitui ca elemente ale procesului de evaluare.

Ofiterul a refuzat insa sa ia la cunostinta, prin semnatura, de continutul ordinului comandantului unitatii prin care este trimis in fata Consiliului de judecata, desi acesta i-a fost citit si prezentat spre semnare.

Evaluarea Consiliului de judecata va cuprinde elementele cerute de R.G.-8, iar in cadrul sedintei de judecata analiza va viza incalcarea de catre locotenent a prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare si a regulamentelor militare.

Hotararea Consiliului de judecata al ofiterilor din Flotila 71 Aeriana Campia Turzii

va fi facuta publica, dupa pronuntarea acesteia.

In fine, comunicatul MAPN reaminteste ca armata este o institutie cu reguli si norme foarte clare, cu regulamente militare care trebuie respectate de toti militarii, iar incadrarea in serviciul militar impune asumarea respectarii cu strictete a legilor tarii, a regulamentelor militare si a normelor de disciplina specifice Armatei Romane.

In toate armatele statelor membre NATO exista acte normative care trebuie respectate, disciplina militara constand in respectarea de catre militari a normelor de ordine si comportament obligatorii.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Gheorghe Alexandru, #protest locotenent Gheorghe Alexandru, #locotenent Gheorghe Alexandru, #MAPN Gheorghe Alexandru , #proteste