Craiova: Protestele functionarilor au pus probleme la festivalul de teatru (Video)

Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 14:47
1074 citiri
Craiova: Protestele functionarilor au pus probleme la festivalul de teatru (Video)

Protestele functionarilor de la Craiova, nemultumiti de scaderea salariilor, au ajuns sa puna probleme organizatorilor Festivalului International William Shakespeare.

Aproximativ 1.000 de sindicalisti din administratia publica protesteaza in centrul Craiovei din cauza scaderii salariilor si a reducerilor de personal.

Functionarii, membri ai sindicatului "Forta Legii", scandeaza "Jos Guvernul", "Boc ne-ai mintit", "Jos basescu, Jos guvernul", "SOS Politia Romana".

Sindicalistii sunt nemultumiti de scaderea salariilor, de reducerile de personal din administratie, de nesiguranta locurilor de munca, de politica guvernantilor fata de pensionari si a necorelarii pensiilor cu inflatia. Protestul se desfasoara in centrul municipiului Craiova, pe esplanada din fata Teatrului National "Marin Sorescu".

In timpul manifestarii, directorului Teatrului National "Marin Sorescu", Emil Boroghina, deranjat de zgomotul facut de sindicalisti, a iesit pe esplanada sa decupleze statia de amplificare de la alimentarea cu energie electrica, pentru ca, in incinta teatrului, avea loc o lansare de carte in cadrul Festivalului International William Shakespeare. Boroghina le-a reprosat manifestantilor ca deranjeaza manifestarea din interiorul teatrului.

"Noi intelegem ca in incinta teatrului are loc un festival important, international. Ii sustinem pe oamenii de cultura, dar guvernantii si-au batut joc si de noi si de artisti", a declarat de la microfon Ringo Damureanum, liderul sindicatului "Forta Legii".

Mitingul urmeaza sa se incheie in jurul orei 13.00.

Citește și:
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Știți care-i diferența dintre deputatul PSD Dan Tudorache „Diamante” și Aurel Bălășoiu? Că ultimul nu mai e membru PSD. Partidul l-a exclus cu celeritate, la numai câteva zile după ce...
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
PNL trebuie să ofere clarificări în legătură cu cazul privind branşarea ilegală a unui imobil din Brăila care ar aparţine fostului secretar de stat în Ministerul Muncii, liberalul...