Cum a aratat protestul proJustitie din Teleorman, o manifestare pentru eliberarea de frica si manipulare (Video)

Luni, 27 Noiembrie 2017, ora 07:44
14283 citiri
Cum a aratat protestul proJustitie din Teleorman, o manifestare pentru eliberarea de frica si manipulare (Video)
Foto: Facebook/Lucian Mindruta

Protestele proJustitie care au cuprins duminica seara aproape 100 de orase din Romania si diaspora au ajuns si in Teleorman, fieful lui Liviu Dragnea.

Spre deosebire de alte locuri din Romania libera si europeana, in Alexandria nu prea se iese in strada impotriva PSD. Insa nu de frig sau comoditate, ci de frica.

Totusi, vreo 20 de persoane au avut aseara curaj sa se adune in fata Casei de Cultura a Sindicatelor din Alexandria.

Protestatarii au fost atat de pasnici incat nu au scandat nimic, totusi fortele de ordine au fost prezente, pentru a urmari manifestatia si pentru a fotografia participantii, transmite un reporter local de la publicatia online Liber in Teleorman.

Oamenii au stat afara in frig cam o ora si jumatate, cei care n-au avut rabdare sau rezistenta fiind inlocuiti cu altii.

Sursa citata transmite ca protestatarii din Alexandria sunt preocupati de problema politizarii Justitiei, dar si de faptul ca Liviu Dragnea, plecat din Teleorman, trebuie sa inteleaga faptul ca nu mai e sustinut nici la el acasa.

"Am fost mereu la proteste si vreau sa vin mereu, desi sper sa se termine cu bine pentru noi si pentru toti. Am venit ca sa fie bine in tara asta, pentru ca de luni de zile, guvernantii sunt preocupati doar sa faca legi pentru ei. Ne mint si au mintit continuu... Oamenilor din Alexandria le e frica sa vina aici, au posturi platite prin primarie si consiliu, sunt la mana lui Dragnea si a lui Dragusin si de asta nu ies.

Si probabil sunt si lasi. Daca lor le e bine, ce ii intereseaza ca le sufera copiii...? Si ma mai deranjeaza cand ii aud ca spun ca toti sunt la fel. Cum sa fie toti la fel, cand nu e nimeni ca Dragnea?", este opinia unei protestatare intervievate de Liber in Teleorman.

"Vad ca suntem putini cei care am avut curaj sa venim la protest, pentru ca multi au ceva de pierdut. Eu nu am nimic de pierdut, nu sunt in niciun partid, nu am un loc de munca, asa ca nu risc sa pierd nimic. Asa ca m-am gandit ca noi, cei care nu avem multe de pierdut, putem striga in locul celor care au de pierdut.

Multi zic ca Teleormanul il sustine pe Dragnea. Nu e adevarat! Eu am multi prieteni si nici ei nu sunt multumiti. Teleormanul este manipulat si tinut sub teroare. Ar trebui sa intelegem Teleormanul si sa-l sustinem, pentru ca toti intelegem comunismul", este mesajul unei tinere citat de aceeasi sursa.

Si tot despre frica de a iesi sa iti strigi nemultumirea in strada vorbeste si jurnalistul Lucian Mindruta, care a fost duminica seara alaturi de teleormaneni.

"Am fost in seara asta la primul miting din viata mea in care am putut lua interviuri tuturor participantilor.

In care am dat mana cu absolut toata lumea. In care am privit pe fiecare in ochi.

Si in care am cunoscut curajul adevarat. Pentru ca la 18 insi cati au fost cu totii, intr-un oras mic si pesedist si mai ales dragnist, riscul e real sa ai probleme la

serviciu - asa mi-au zis toti.

E primul miting din viata mea la care reporterii au fost la un moment dat mai multi ca participantii

A fost cel mai mic miting din Romania, aici, la Alexandria.

Dar cu cel mai mare mesaj: eliberarea de frica incepe cu tine insuti", a relatat pe Facebook Lucian Mindruta, care a postat si filmutele de la protest.

Localnicii au apreciat ca alaturi de Mindruta au venit si alti trei protestatari de la Bucuresti, care sa ii sprijine.

"L-am auzit pe Lucian Mindruta ca vine in Teleorman. Ne-am gandit ca e aproape si ne-am suit in masina si am ajuns aici. Aveam la noi pancartele vechi. Stiam exact cati oameni vor fi aici la protest, asa ca asta nu m-a suprins. Dar eu cred ca e bine ca sunt si atatia cati sunt. Exemplul lor e mai important decat oricare altul din tara", spune unul dintre acestia.

In final, publicatia Liber de Teleorman incheie intr-o nota optimista relatarea de la protest - "participantii au plecat acasa mai plini de speranta decat in alte dati... Poate si pentru ca a fost primul protest la care nu s-au mai simtit singuri".

Citeste despre toate protestele de aseara din Romania si diaspora

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#protest Alexandria Teleorman Mindruta , #proteste