De la Chisinau pana-n Antarctica, s-a strigat pentru salvarea Romaniei (Galerie foto & video)

Joi, 02 Februarie 2017, ora 08:58
8991 citiri
De la Chisinau pana-n Antarctica, s-a strigat pentru salvarea Romaniei (Galerie foto & video)

Miercuri seara a avut loc cel mai mare protest din ultimul sfert de secol in Romania, iar strigatele manifestantilor din Bucuresti si alte orase ale tarii nu au ramas fara ecou in strainatate.

Romani din Germania, Franta, Belgia, Olanda, Statele Unite, Canada si alte colturi ale lumii au iesit in strada ca sa-si arate solidaritatea fata de cei de acasa. Oamenii s-au adunat la ceas de seara in fata ambasadelor romanesti si au scandat impotriva Guvernului Grindeanu si a ordonantei Iordache adoptata pe furis si cu sfidarea poporului.

La Berlin, aproximativ 150 de romani au manifestat in fata ambasadei, strigand cu putere un slogan care a rasunat, de asemenea, si in toata Romania: "Refuz, refuz, refuz acest abuz!".

"Am plecat pentru o scurta vacanta din tara, dar magariile care se intampla acasa m-au frustrat asa de tare ca numai de vizitat muzee nu mai am chef, asa ca am gasit un uber 'obiectiv': protest in fata Ambasada Romaniei din Berlin.

Sunt (pana acum) 150 de romani care striga aici: 'Mai am un singur dor/Dragnea scriitor', 'Romania cere/ Fara gratiere', 'Sa va fie frica/Poporul se ridica' etc. Sunt oameni cu copii mici pe umeri, cu caini (neplatiti!, m-am interesat), cu pancarte pe care au scris mesaje anti PSD, anti hotie, anti OUG. Printre ele, un balon in forma de cacat, cam cum e situatia. Refuz, refuz, refuz acest abuz!", a scris pe Facebook unul dintre participantii la protest.

La randul lor, romanii din Irlanda au iesit in strada in fata Ambasadei Romaniei din Dublin si au protestat pasnic fata de Executivul de la Bucuresti.

Nici romanii din Franta nu au stat acasa, ci s-au adunat la Ambasada Romaniei din Paris si au protestat pasnic. Au fost in jur de 200 de oameni si au promis ca se intorc si duminica, in numar si mai mare.

Tricolorul romanesc a fluturat si in Elvetia, la Zurich, unde manifestantii au fluturat pancarte cu o sintagma devenita, din nefericire, un simbol al acestor zile: "Noaptea ca hotii".

Au protestat si romanii de la Bruxelles, in fata Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana.

"Bruxelles-ul e cu voi!", "Sa va fie frica, tara se ridica!", "Hotii!", "Ne pasa, ne pasa de acasa!", asa au scandat romanii din capitala Belgiei.

"Dragne ne-a lovit in teasta, acum mi-am pus casca", "De astazi e legal sa fur - Dragnea, 1 februarie 2017", "Drac ne-a luat", "Dragnea, nu uita, Londra iti vrea demisia!", "Romania, nu uita, Londra e de partea ta!", "PSD, ciuma rosie" sau "Dragnea, nu uita, puscaria-i casa ta!" - asa s-a strigat in capitala Marii Britanii.

Foto: Romani in UK

De la orele 17.30, au protestat si romanii aflati la Torino, in Italia, in fata consulatului.

Si cetatenii moldoveni s-au alaturat miscarii pentru democratie din tara nostra si au iesit in strada in fata Ambasadei Romaniei din Chisinau. Oamenii au venit cu pancarte pe care erau scrise mesaje precum "#solidaritate" sau "Doua state - aceiasi hoti".

Poate cel mai surprinzator dintre protestele anti-PSD a avut loc tocmai in Antarctica, unde un roman de pe un vas, in uniforma, a vrut sa isi faca si el vocea auzita.

D.T.

Citeste si:
AUR, pe locul 2 în intenția de vot a românilor în ianuarie 2022. Cum se explică ascensiunea partidului lui George Simion
AUR, pe locul 2 în intenția de vot a românilor în ianuarie 2022. Cum se explică ascensiunea partidului lui George Simion
Partidul extremist AUR se află pe locul 2 în intenția de vot a românilor în luna ianuarie 2022, cu 20,6%, imediat sub PSD, care a ajuns la 34,3%, se arată într-un sondaj de opinie al Inscop...
Ministrul Apărării din Franța, vizită la București în contextul tensiunilor de la frontierele Ucrainei
Ministrul Apărării din Franța, vizită la București în contextul tensiunilor de la frontierele Ucrainei
Ministrul francez al Apărării, Florence Parly se află joi, 27 ianuarie, în vizită la Bucureşti, având programate primiri la preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, precum şi...