Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Doar patru Curti de Apel din tara au decis sa isi reia activitatea

Luni, 28 Septembrie 2009, ora 23:00
1297 citiri
Doar patru Curti de Apel din tara au decis sa isi reia activitatea

Doar Curtile de apel Galati, Pitesti, Ploiesti si Oradea au decis luni, in cadrul adunarilor generale ale judecatorilor, suspendarea protestului judecatorilor si reluarea activitatii incepand de marti.

Acestea sunt datele pe care le arata o situatie remisa NewsIn de Reteaua Nationala a Adunarilor Generale a Judecatorilor.

In privinta Curtii de Apel Ploiesti, decizia este valabila si pentru toate instantele arondate acesteia, respectiv tribunalele Prahova, Buzau si Dambovita, precum si pentru cele 14 judecatorii arondate acestora, a declarat luni, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Retelei Nationale a Adunarilor Generale (RNAG), judecatorul Cristi Danilet.

De asemenea, potrivit lui Danilet, in judetul Bihor, in afara de Curtea de Apel Oradea si Adunarile generale de la Tribunalul Bihor si de la Judecatoria Oradea au decis suspendarea protestului.

Mai mult, potrivit lui Danilet, judecatorii de la Tribunalul Bihor vor participa si la alegerile prezidentiale din aceasta toamna.

Decizia Curtii de Apel Galati este valabila si pentru Tribunalul Galati si judecatoriile din subordinea acestora, astfel incat instantele din Galati, Tecuci, Targu Bujor si Liesti isi vor relua marti activitatea de judecata.

Curtea de Apel Galati a decis si ca pe 20 noiembrie va evalua masurile luate pentru solutionarea crizei din sistem, avand in vedere ca principiile Pactului pentru Justitie au fost semnate, in cursul saptamanii trecute.

Si tribunalele Braila, Oradea, Dolj, Olt si Hunedoara vor relua, de marti, activitatea de judecata, decizia fiind luata in cadrul Adunarilor generale care au avut loc in cursul zilei de luni.

In privinta judecatoriilor, purtatorul de cuvant al RNAG a declarat, pentru NewsIn, ca cele din Deva, Huedin, Constanta, Turda, Gherla, Braila, Vaslui, Tulcea si Targu Jiu au decis sa suspende protestele si sa isi reia activitatea, de marti.

Suspendarea protestului si la ICCJ

Totodata, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, luni, in Adunarea Generala a instantei, sa suspende protestele privind Legea unica si amanarea unor sporuri pana pe 31 octombrie, a confirmat presedintele ICCJ, Lidia Barbulescu, pentru NewsIn.

Magistratii ICCJ au decis, tot luni, ca, miercuri, 30 septembrie, sa ii desemneze pe magistratii care vor face parte din Biroul Electoral Central.

Jumatate din judecatoriile din Capitala isi reiau activitatea

In Bucuresti, Judecatoria Sectorului 6 si-a reluat inca de luni activitatea, in urma unei decizii a Adunarii generale a magistratilor, care urmeaza sa fie reevaluata pe 11 noiembrie.

Si Judecatoria Sectorului 4 a decis reluarea, incepand de marti, a activitatii de judecata, pana la fundamentarea Legii bugetului pentru anul 2010.

Pe de alta parte, Judecatoria Sectorului 5 a decis, in adunarea generala de luni, sa continue protestul pana la data de 5 octombrie, potrivit oficialilor instantei.

Pe de alta parte, judecatoriile sectoarelor 1 si 2 vor organiza, marti, adunari generale pentru a decide in privinta protestului, au declarat pentru NewsIn purtatorii de cuvant ai instantelor.

Judecatoria Sectorului 3 a avut luni adunare generala pentru a stabili daca judecatorii isi vor relua activitatea de judecata, insa, deoarece cvorumul nu a fost intrunit, luarea unei decizii a fost amanata pentru marti.

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis, luni, in cadrul Adunarii Generale, continuarea protestelor, dupa ce au votat de trei ori, insa si-au dat seama, la final, ca nu exista suficienti votanti, astfel incat votul va fi reluat marti, au declarat surse judiciare pentru NewsIn. Votul a fost reluat de trei ori, ultima data 65 de magistrati votand pentru continuarea protestelor, iar 64 pentru suspendare. sedinta a durat mai bine de doua ore.

Potrivit situatiei remise duminica de RNAG, 24 de instante din cele 240 din tara votasera, vineri, in cadrul adunarilor generale ale judecatorilor, reluarea activitatii de judecata.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#protest magistrati, #reluare activitate tribunal, #protest Curte Apel , #proteste