Dupa Dragnea, si seful Comisiei SRI il ataca pe CEO-ul Raiffeisen Romania: Prezenta lui la proteste e cel putin nepotrivita

Joi, 09 Februarie 2017, ora 16:41
12200 citiri
Dupa Dragnea, si seful Comisiei SRI il ataca pe CEO-ul Raiffeisen Romania: Prezenta lui la proteste e cel putin nepotrivita
Foto: Facebook/Steven van Groningen

Presedintele Comisiei de Control SRI, senatorul PSD Adrian Tutuianu, a spus ca PSD "nu are nimic cu nicio multinationala", dar a criticat faptul ca CEO-ul Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen, a protestat in Piata Victoriei. Si Liviu Dragnea l-a atacat pe olandez, duminica.

"Prezenta unui director al unei firme multinationale, care se afla in litigiu cu statul roman pe anumite subiecte sau cu cetatenii, la o manifestatie, eu o consider cel putin nepotrivita.

Exista o directiva europeana care trebuie implementata in Romania. Am avut astazi o discutie legata de eventualele reactii ale unei firme legat de implementarea acestei directive.

Am primit asigurari ca toate lucrurile care tin de securitatea nationala ne vor fi aduse la cunostinta de SRI. Prezenta dlui director al Raiffeisen Bank este cunoscuta de toata lumea, eu o consider nepotrivita", le-a spus Tutuianu jurnalistilor, in conferinta de presa de dupa audierea sefului SRI Eduard Hellvig si ministrului de Interne, Carmen Dan, relativ la violentele din Piata Victoriei.

Acesta a tinut sa sublinieze ca PSD "nu are nimic cu multinationalele".

"Am vazut comentarii (...) ca PSD ar avea ceva cu multinationalele. Ba unii au spus si ce bunuri as avea eu in casa. PSD nu are nimic cu nicio multinationala si cu nicio firma din Romania.

Au fost informatii si am cerut sa fie verificate, privind activitatea unor conduceri de companii - si cu capital extern, si cu capital romanesc - care s-au implicat in proteste", a mai spus seful Comisiei SRI.

Citeste ce a mai spus acesta despre comunicarea dintre SRI si MAI, in contextul protestelor de la Piata Victoriei

Criticile lui Dragnea

Duminica seara, Liviu Dragnea l-a criticat dur pe Steven van Groningen, spunand ca nu e normal ca un presedinte strain de banca sa protesteze la adresa Guvernului.

"Mi s-a parut mai mult decat incorect ca presedintele unei banci straine, un cetatean strain, sa protesteze impotriva Guvernului. Normal ca poate e suparat pentru Legea darii in plata sau pentru alte lucruri pe care noi le-am facut pentru romani", a declarat Liviu Dragnea, la Romania TV, acuzand apoi ca sefii de firme si banci sunt deranjati de masurile luate de Guvernul PSD, printre care cresterea salariului minim pe economie.

Ulterior, Dragnea a vorbit si luni, la Palatul Parlamentului, despre acest subiect, spunand ca au fost vazuti in Piata Victoriei "presedinti ai unor banci sau companii multinationale, care protestau".

Iata care a fost mesajul sefului Raiffeisen Romania, care a ajuns viral

Citeste ce spune despre proteste seful unei alte mari banci prezente in Romania

Iata mai multe detalii despre conflictul dintre PSD si multinationale, in contextul protestelor de la Piata Victoriei:

PSD organizeaza protest la Bucuresti: Romania sa nu mai fie o colonie unde multinationalele fac revolutii UPDATE Nu toti liderii sunt de acord

Parlamentul cere SRI sa spuna daca multinationalele din Romania au sprijinit protestele UPDATE

Primarul PSD din Iasi e dispus sa ceara scuze multinationalelor in numele lui Dragnea

Comisia parlamentara de control al SRI i-a audiat, joi, pe Eduard Hellvig si pe Carmen Dan, dar si sefi din cadrul Jandarmeriei si Politiei, pentru a aduce lamuriri despre violentele care au avut loc pe 1 februarie in timpul protestelor din Piata Victoriei.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Adrian Tutuianu sef Raiffeisen Bank, #sef Raiffeisen Bank proteste Piata Victoriei, #PSD multinationale proteste , #proteste