Dupa o saptamana de proteste in tara, si diaspora iese in strada: Demisia prim-ministrului cercetat penal

Vineri, 12 Iunie 2015, ora 19:45
10799 citiri
Dupa o saptamana de proteste in tara, si diaspora iese in strada: Demisia prim-ministrului cercetat penal
Foto: Facebook/Simona Boehm

Dupa o saptamana de proteste in tara, in care s-a cerut demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului, si diaspora iese in strada.

Romanii din Germania au anuntat un protest pasnic, pentru sambata, in fata Ambasadei Romaniei de la Berlin. Manifestatia "Egalitate in fata justitiei si demisia prim-ministrului cercetat penal" incepe la ora 11:00, ora Germaniei, este autorizata.

"Evenimentele de ultima ora din tara noastra ne ingrijoreaza profund. Dupa alegerile din noiembrie 2014 s-a creat pentru scurt timp aparenta ca prim-ministrul Ponta si-a revizuit atitudinea agresiva, aroganta si autoritara.

La Cluj si Bucuresti, s-a cerut in strada demisia lui Ponta: "Mai bine curva, decat tradator, mai bine golan, decat plagiator" (Video)

Nu ne-am facut iluzii, avand in vedere ca aveam deja experienta cu ignorarea incapatanata a acuzatiei de plagiat, cand nu s-a zgarcit in prezentarea de gaselnite, in ciuda exemplelor de inalti demnitari europeni in situatii similare, care au dovedit o farama de bun-simt, demisionand.

Prim-ministrul a avansat nemeritat in cariera, printr-o lucrare de doctorat manjita de plagiat, sfidand romanii care-si contruiesc cariera prin competenta si harnicie.

Dupa o campanie electorala scabroasa, nedemna de prim-ministrul unei tari civilizate, asistam la doar sase luni distanta, la o noua lovitura peste obrazul poporului si ne simtim datori sa impiedicam transformarea ei intr-un K.O. dat democratiei, cucerita in decembrie 1989 cu pretul vietii multor romani si aparata in 13-15 iunie 1990, acum exact 25 de ani, tot prin varsare de sange", transmit organizatorii.

Acestia amintesc de acuzatiile pe care i le aduc procurorii lui Victor Ponta - fals in 17 cazuri, evaziune fiscala si spalare de bani, presupusele fapte petrecandu-se in perioada in care fostul procuror era avocat. Deasemenea, procurorul DNA il acuza de conflict de interese, petrecut in timpul exercitarii mandatului de prim-ministru.

"Dupa abuzul exercitat de parlamentarii PSD in 9 iunie 2015, detinatorii majoritatii parlamentare, prin blocarea definitiva a justitiei in cazul acuzatiilor de conflict de interese, constatam ca egalitatea cetatenilor romani in fata justitiei, garantata de Constitutie, a fost anulata.

In urma primelor proteste ale cetatenilor situatia s-a agravat, prin afirmatiile facute de Ponta, care a amenintat public potentialii demonstranti cu urmarirea penala. Trebuie sa consideram incitare la violenta, amenintarea ca PSD va raspunde protestelor cu antiproteste, la care va mobiliza de zece ori mai multi participanti, indiferent de numarul oponentilor. Ca atare, oricine nu simpatizeaza cu PSD e socotit dusman si trebuie anihilat. Toate cele enumerate inseamna in opinia noastra presiune asupra justitiei, nerespectarea legii, incalcarea Constitutiei si incitare la violenta.

Societatea civila iese in strada: La Bucuresti se cere iar demisia lui Ponta

Demisia prim-ministrului Ponta este iminenta, deja tardiva. O cerem pentru a proteja renumele tarii noastre de prejudicii si mai mari decat cele aduse de politicieni pana in prezent.

In contextul actiunilor aproape zilnice de punere sub acuzare, arestare si condamnare a politicienilor corupti din tot spectrul politic romanesc, este inacceptabila tolerarea unui prim-ministru a carui integritate este pusa la indoiala prin acuzatiile Directiei Nationale Anticoruptie", se arata in apelul semnat de Simona Boehm - muzician, Frankfurt (Oder) si Cornelia Guju - doctoranda, Hamburg.

Organizatorii protestului cer "demisia imediata a lui Victor-Viorel Ponta din functia de prim-ministru al Romaniei si incetarea oricaror tentative de incalcare a legislatiei in vigoare".

"Cerem egalitatea cetatenilor in fata legii, fara tratamente speciale pentru politicieni, fara trucuri de hoti de buzunare, prin care se violeaza conceptul imunitatii parlamentare.

Actiunea noastra are ca scop sustinerea si incurajarea romanilor in lupta impotriva coruptiei. Suntem constienti de rolul important pe care l-a avut atitudinea noastra, a diasporei, in ambele tururi ale alegerilor prezidentiale din noiembrie. Va asteptam cat mai numerosi si ne bucuram sa contribuim impreuna la un viitor demn al Romaniei si al romanilor", se mai arata in apelul organizatorilor.

D.R.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#proteste Berlin Ponta, #proteste romani Diaspora , #proteste